Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvos módosíthatja a...

Háziorvos módosíthatja a táppénz kódját?

Figyelt kérdés

Múlt héten kedden munkagelyen egy üveg felvágta a lábszáramat, jegyző könyvet írtak, elmentem sürgősségire. Ma reggel felhívott a cég munkaügyise hogy hiányzik pár adat a jegyzőkönyvből és ez alapján állítják ki, hogy munkahelyi balesetet szenvedtem, ezt fogják a háziorvosomnak os elküldeni, hogy a kódot módosítsa, mert csak "sima tp"-n vagyok.

Na a gondom az, hogy ezt a módosított jegyzőkönyvet alá kell írnom, de csak ezen a héten csütörtökön fogok munkába állni és kérte a munkaügyes menjek be akkor hozzá aláírni. Viszont a háziorvosom szerdán lezárja a táppénzt. Félek így nem fogja már módosítani.

Esetleg ha holnap reggel bemegyek a céghez aláírni a jegyzőkönyvet, akkor a hatátozazot emailben előbb megkapja a háziorvosom?

2023. okt. 23. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:
"Sima" tp-en azt értik, hogy ez nem munkahelyi baleset volt? Alá ne írd.
2023. okt. 23. 11:01
 2/7 A kérdező kommentje:

Lehet rosszul fogalmaztam.

A háziorvosom vett fel táppénzre az ambuláns lapom alapján. A munkahely még nem küldte meg a háziorvosomnak a határozatot, hogy munkahelyi balesetemet elismerik. Ezért a háziorvosom nem tudja módosítani a kódot.

A munkahelyemen azt mondták csütörtökön mikor munkába állok, akkor írjam alá a jegyzőkönyvet és így kiállítják a hatátozatot, hogy munkahelyi balesetet szenvedtem.

Na de a háziorvosom szerdai nappal le akarja zárni a táppénzemet.

Ezért gondoltam, ha holnap reggel bemegyek aláírni a jegyzőkönyvet előbb elküldik neki a határozazot.

2023. okt. 23. 11:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Vagy utólag fogja tudni módosítani a táppénzes papírt, ha megkapja a határozatot, hogy ez elismert munkahelyi baleset?
2023. okt. 23. 11:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem tudom sajnos, én minden esetre jelezném a háziorvosnak, mi a helyzet (írásban is!), valamint holnap a munkahelyet felhívnám, hogy ha bemegyek, aláírom a szükséges papírt akkor oda tudják-e azonnal adni azt, hogy még aznap bevigyem a háziorvoshoz.
2023. okt. 23. 11:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvos dolgával ne foglalkozz, hanem nagyon legyél észnél, hogy mit akarnak veled aláírattatni. Amivel nem értesz egyet 100%-ig, azt ne írd alá. Semmilyen kompromisszumot ne köss.
2023. okt. 23. 11:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Utólag nem tudja módosítani. Sztem hívd fel és beszéld meg vele mi lehet a megoldás.
2023. okt. 23. 11:41
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Mondd el neki hogy legyen, de amikor készül a jegyzőkönyv, akkor az egyik példány a tied, plusz ezt el is kell küldeni az OEP felé és a különbözetet onnan fogod visszakapni utólag majd én így tudom.
2023. okt. 23. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!