Műtöttek két hete és az orvosi bizottságnak kellett kiállitania egy papirt,hogy 15.-től keresőképtelen vagyok.Ha átcsúszik a táppénz a következő hónapra,most hó végén kell a háziorvosnak papírt adnia,hogy letudjam adni a cégnek ahol dolgozom?
Nálunk egy jó ideje már úgy ment, hogy 2 hetente kellett leadni a táppénzes papírt. Először kaptam egy 3,5 hétre szólót, amit leadtam a munkahelyemen, és ott mondták, hogy már csak 2 hétre írhatja a doki a papírt, szóval kérnem kellett újat, és így 2 hét 1 napra is konkrétan 2 papír kellett.
Úgyhogy ennek érdemes utána járnod, nem tudom, hogy csak nálunk volt-e ez a szabály, vagy en block érvényes mindenkire.
Hát ez így elég zavaros, az tény.
Most találtam egy kormányrendeletet, miszerint:
Ha a keresőképtelenségi állomány a 2 hetet meghaladja, a nyomtatványt legalább 2 hetenként kell kiállítani és a biztosított részére átadni.
Tehát nyugodtan menj be a dokihoz, és mondd meg neki, hogy mi a helyzet..
Nekem is volt egy olyan dokim, akinek fogalma sem volt erről a 2 hetes dologról, aztán mikor mondtam neki, hogy a munkáltatóm mit mondott, akkor körbetelefonált, aztán elnézést kért, majd valamit motyogott az orra alatt, hogy bezzeg régen még kézzel írták, nem voltak ilyen kütyük stb.
Nem köteles a háziorvos így kiállítani.
Ellenben a foglalkoztató köteles 5 napon belül továbbítani a kormhivatal felé a foglalgoztatóit, majd később a folyamatos ellátásról szóló nxomtatványt, az oep pedig minden nap utal, nem havi egyszer (nyolc napjuk van).
Ha kifizetőhely a munkahely, akkor is nyolc nap van az elbírálásra és utalásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!