2 ünnep közt táppénzre menni?
Valóban táppénzcsalás. 1) Olyan-e az orvosod, hogy kiír kérésre? Vagy elég ha a telefonba kettőt köhögsz? Ha igen, biztos ő lesz? Ünnepek alatt simán lehet ügyelet vagy helyettesítés, nem biztos, hogy egy másik orvos is így fog tenni, hanem mondjuk ragaszkodik hozzá, hogy menj be. 2) Elméletileg a munkaadód ellenőrizheti, hogy _tényleg_ beteg vagy-e, de nem tartom életszerűnek, hogy valaki kimegy hozzátok dec. 28-án megnézni, hogy ágyben fekszel-e. Azonban ha pl. FB-on posztolsz valamit, amiből kiderül, hogy nem is vagy beteg, és ezt olyan valaki látja, akinek nem kellene, akkor lehetnek kellemetlenségeid. Kisvárosban még inkább előfordulhat, hogy valakitől eljut a hír a nem megfelelő fülekbe vagy találkozol valakivel a karácsonyi vásárban, mittudomén. Azt, hogy ilyen esetben mennyire tennének neked keresztbe, mennyire szőrszálhasógatóak neked kell tudnom, te dolgozol ott.
2-esnek: nyilván náluk kötelező szabadságot kivenni a leállás alatt, de mondjuk nem értem, mert ahol eddig én ilyennel találkoztam, ott kötelezően kiíratták ELŐRE, még az év elején, vagy legkésőbb év közben, amikor kiderült a leállás pontos dátuma, nem lehetett másra elhasználni év közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!