Egy tüdőröntgen kimutat egy esetleges tüdő daganatot is?
Figyelt kérdés
Mi az amit nem mutat ki egy tüdőröntgen?
Ha a leletre azt mondták, hogy semmit nem találtak, akkor az azt jelenti, hogy a tüdőmmel semmi gond nincsen?
2023. okt. 15. 16:37
1/10 anonim válasza:
Azt inkább ultrahanggal lehet biztosra kimutatni.
2/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy daganatot röntgennel is vizsgálnak, de szerencsére nekem még nem volt rá szükségem. Viszont állatorvosnál többször voltam daganatos állattal, több orvosnál is, mindig először röntgent csináltak. Szerintem ha valami elváltozás van, azt észreveszi az orvos, ellenben lehet hogy további vizsgálatokra van szükség a biztos diagnózishoz.
3/10 anonim válasza:
Bizonyos méret felett. A nagyon pici (pár mm-es) daganatot nem, de úgy általában a daganatokat igen.
4/10 anonim válasza:
Nem feltétlenül mutatja ki. A legbiztosabb a tüdő ct, ha felmerül a gyanú.
5/10 A kérdező kommentje:
Igazából annyi a bajom, hogy a jobb lapockámnál fáj valami. Orvos azt mondta, hogyha a lelet jó lett, akkor nincs miért aggódni. Valamilyen izom vagy izület fájhat. Csak ott van az emberben, hogy mi van ha mégsem.
2023. okt. 15. 16:54
6/10 A kérdező kommentje:
Akkor menjek további vizsgálatokra?
2023. okt. 15. 16:57
7/10 Ypszilon1980 válasza:
Szerintem ez nem indokolja a daganat gyanúját önmagában, de ha már ott látszana valami, akkor nagy gond van és lennének panaszaid, pl. köhögés, krákogás, stb. Ha valóban csak izom vagy ízület probléma, akkor az rendeződni fog. Később ha a panaszaid fokozódnak, akkor kellene inkább CT.
8/10 anonim válasza:
Ha daganattól lenne már fájdalmad, azt tuti kimutatná
9/10 anonim válasza:
Apósom tüdőrákos, neki mutatta igen, de utána elküldték még csomó vizsgálatra, vettek mintát is a daganatból, meg volt pet ct-n is. De azóta is, ha bármi fáj neki, gyorsan megnézik röntgennel, hogy nőtt-e esetleg a daganat.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor talán tényleg nincs bajom.
2023. okt. 16. 17:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!