Beszednétek olyan vérnyomáscsökkentőt, ami megnöveli a rák kockázatát?
22 vagyok.
Kérdező ha neked most jó akkor azt szedd,( az ARB-k sem jobbak sem rosszabbak egyáltalán, nézz utànna annak hàny kutatàs van arról, hogy mindkettő karcinogén hatàsú, csak az ARB-k több témàt kaptak mert volt a szennyeződéses ügy is).
Rengeteg ember szedi mind az ACE mind az ARB gyógyszert, mivel ezek első vonalbeli szerek hipertónia esetén.
A karcinogén hatàs nem bizonyított 100%-ban egyik gyógyszercsoportban sem, viszont szintén magasvérnyomással élő emberként engem sem boldogítanak ezek az adatok, nekem most Irbezartan van felírva de még nem kezdtem el szedni, mivel csak akkor kell még ha felmenne ( mellette bétablokkolót szedek rendszeresen)
Amúgy meg mindegyiknek vannak mellékhatàsa pl: nekem a régebbi BB-om kihozta jobban az asztmàs rohamaimat is, és az autoimmun bőrbetegségem, vàltottunk ez most okés.
Nem biztos, hogy örökre jó lesz egyfajta gyógyszer, tàjékozódj ha akarsz nekem is írhatsz ha bàrmi kérdésed van ami a betegséget illeti.
Viszont ezzel a korral kapcsolatos dologtól a plafonra màszok...
Igen szükséges egy teljes kivizsgálás nekem is volt, én fiatalabban kezdtem a kérdezőnél, és nekem sem volt rejtett bajom ami okozta volna, egyszerűen genetika- stresszes alkat, nagyon stresszes környezet vàltotta nekem ki a korai magasvérnyomàst.
Nem ismerjük a kérdezőt nem tudjuk részletesen hogyan élt, milyen környezetben van, genetikai faktorokat, szóval igen még azért menj el kérdező egy kardiológushoz akiben te megbízol, hogy az összes fontos vizsgàlatra elküldjön de nem biztos, hogy lesz is bàrmi baj.
Mindig jogod van màsodvéleményt is kérni ezt ne felejtsd el, én sokàig nem éltem vele és nagyon bànom is.
Sajnos egyre több fiatalnak van magasvérnyomàsa, sokminden ràsegít arra, hogy hamarabb jöjjön ki mint az ami "elfogadott" vagy jobban " elnézzük".
Gyakran jàrj el a kardiológusodhoz, ha gondolod menj két orvoshoz is ha neked az jobban megfelel, mindig te legyél magadnak a legfontosabb, merj bàtran kérdezni, érdeklődni, sportolj sokat, kövesd a DASH/ mediterràn étrendet és ne szomorkodj sokat, én azt mondom...van ennél rosszabb is, minden jót és jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!