Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Beszednétek olyan vérnyomáscsö...

Beszednétek olyan vérnyomáscsökkentőt, ami megnöveli a rák kockázatát?

Figyelt kérdés
2023. okt. 6. 21:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

előbb megpróbálnám "életmódváltással" tehát gyógyszer nélkül rendezni a vérnyomásproblémát: mozgás, egészséges étrend, káros szenvedélyek elhagyása.

ha ez nem használ vagy nem elég, akkor marad a vérnyomáscsökkentő, mert huzamosabb ideig magas vérnyomással élni szintén káros. de akkor kérnék javaslatot másik orvostól is (akár magánellátásban), hátha van olyan alternatíva aminek kevesebb a kockázata.

2023. okt. 7. 10:16
 12/32 anonim ***** válasza:
49%
#8 ha 20 évesen már vérnyomáscsökkentőt kell szedned, akkor gondolom a testsúlyoddal van a gond. Ezesetben kb minden szűrővizsgálat ajánlott, amit emberen szoktam végezni, korodtól függetlenül.
2023. okt. 7. 10:20
 13/32 A kérdező kommentje:
Normális alkatú vagyok.
2023. okt. 7. 19:58
 14/32 anonim ***** válasza:

A valsartannal nincs semmi baj, de nem az az egyetlen vérnyomáscsökkentő ami létezik, szóval mondd meg az orvosodnak, hogy másik gyógyszert szeretnél.

De valamit mindenképp érdemes szedni, mert 20 évesen nem OK, hogy magas a vérnyomásod, és nem feltétlenül az életmódod miatt.

Ha egy fiatalnak magas a vérnyomása, azt viszont érdemes kivizsgálni belgyógyásznál (esetleg endokrinológusnál / nefrológusnál) hogy van-e valami a hátterében.

2023. okt. 7. 20:38
 15/32 A kérdező kommentje:

Jó, engem ez nem érdekel.

Rátaláltam a Coverex AS-re, majd valahogy megszerzem.

2023. okt. 7. 20:55
 16/32 anonim ***** válasza:
20 évesen elég könnyen veszed. Nem akarsz élni, vagy mi bajod van? Majd ha kapsz egy agyvérzést és életed hátralevő részét ágyhoz kötve töltöd, akkor nem leszel ilyen laza.
2023. okt. 7. 20:58
 17/32 A kérdező kommentje:
Mondom, folyamatban van a Coverex AS megszerzése
2023. okt. 7. 21:00
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap este óta kétlem, h jártál orvosnál, aki kivizsgált és változtatott a gyógyszereden. Kéz alól vérnyomáscsökkentő orvosi vélemény nélkül? Gratulálok. Esélyes vagy a Darvin-díjra, ha esetleg elpatkolsz xD
2023. okt. 7. 21:06
 19/32 A kérdező kommentje:
Én magam találtam rá szakirodalmak olvasásával. Elismert és nagyon jó gyógyszer. Hozzá is tudnék jutni. Az orvosnak meg lehet kamuzni is, hogy lecserélje a mostanit...
2023. okt. 7. 21:09
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Csak a betegtájékoztatóját ne olvasd el, mert akkor azt se fogod szedni. Plusz reménykedj, h sikerült beletrafálni a tucatnyi lehetőségből, h neked épp milyen fajta gyógyszer kell.
2023. okt. 7. 21:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!