Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nem akarnak antibiotikum...

Miért nem akarnak antibiotikumot írni ez a két háziorvos, dr nő?

Figyelt kérdés
Sajnos a régi háziorvosunk nyugdíjba ment. Őt nagyon szerette tisztelte az egész falu. A fél falut (2500 lakost ő látta el.) Aztán jött egy hölgy drnő helyette. Ő 6 évig volt a házi orvosunk. Ugyan olyan kedves, jó lelkű volt mint az öreg aki elment nyugdíjba. Sajnos ez a drnő elment, mert elkoltoztek Németországba. Aztán most 3 éve jött helyette 2 dr nő az egyik hétfő szerdán van a másik kedd csütörtök és pénteken. Flegmák, durvák, kiabálnak mindkettő. A falu 93-95%-a panaszkodik rájuk. Kovidos vagyok, fáj a torkom, nyeléskor mégjobban, marja a szájpadlásomat, az orromat is csípja marja. Azt mondta vegyek neo citránt meg rubophent. Mondtam neki aranyos drnő írjon nekem antibiotikumat nagyon beteg vagyok. És elkezdett kiabálni hogy nem ír vegyek neocitránt, rubophent orrsprayt. De miért nem ír antibiotikumat pl Augmentint vagy Curamot vagy Doxicilint... a másik 2 orvos mindig irt
2023. okt. 6. 20:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól fog elmúlni, hogy az immunrendszered legyőzi. Pihenéssel tudod a legjobban segíteni. Lehet, hogy bakteriálisan felülfertőződik, akkor majd kell antibiotikum. Addig magadnak is ártanál vele: a covid ellen nem hat, a bélflórának árt, ezáltal az immunrendszernek is.
2023. okt. 6. 23:11
 12/15 anonim ***** válasza:
Akkor miért adták a kórházakban az antibiotikumot a covid hullámokban?;) Itt mindenki orvos ugyebár
2023. okt. 7. 07:41
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 Kórházban nem csoda, h adják. Ott aki nem kapja meghal fertőzésben xD

Amúgy bakteriális szövődmény megelőzésére adták és adják ma is, HA SZÜKSÉGESNEK ítéli meg az orvos. Nem mindenkinek, aki besétál.

2023. okt. 7. 07:51
 14/15 anonim ***** válasza:
#12, nyilván azok a súlyosabb esetek, náluk nagyobb az előnye, mint a kockázata. Plusz a kórházban nagyobb eséllyel kapsz el valami bacit. Ha 2 hete covidos vagy és a kórházban kötsz ki, valószínűleg más kezelésre van szükséged, mint aki még csak 3 napja szenved vele otthon.
2023. okt. 7. 13:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem csak a kórházban. Bármilyen ismerősöm Covidos volt a háziorvosok írták fel... :) Szóval nyilván mindenkinek benne van hogy vírusra nem jó, de nem is ezért írják, tehát tök felesleges azt szajkózni, hogy nem kell covidra antibiot.
2023. okt. 7. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!