Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nem akarnak antibiotikum...

Miért nem akarnak antibiotikumot írni ez a két háziorvos, dr nő?

Figyelt kérdés
Sajnos a régi háziorvosunk nyugdíjba ment. Őt nagyon szerette tisztelte az egész falu. A fél falut (2500 lakost ő látta el.) Aztán jött egy hölgy drnő helyette. Ő 6 évig volt a házi orvosunk. Ugyan olyan kedves, jó lelkű volt mint az öreg aki elment nyugdíjba. Sajnos ez a drnő elment, mert elkoltoztek Németországba. Aztán most 3 éve jött helyette 2 dr nő az egyik hétfő szerdán van a másik kedd csütörtök és pénteken. Flegmák, durvák, kiabálnak mindkettő. A falu 93-95%-a panaszkodik rájuk. Kovidos vagyok, fáj a torkom, nyeléskor mégjobban, marja a szájpadlásomat, az orromat is csípja marja. Azt mondta vegyek neo citránt meg rubophent. Mondtam neki aranyos drnő írjon nekem antibiotikumat nagyon beteg vagyok. És elkezdett kiabálni hogy nem ír vegyek neocitránt, rubophent orrsprayt. De miért nem ír antibiotikumat pl Augmentint vagy Curamot vagy Doxicilint... a másik 2 orvos mindig irt
2023. okt. 6. 20:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Az antibiotikumok nyakló nélküli alkalmazása segíti a rezisztens kórokozók elterjedését. A COVID-ot egy vírus okozza, antibiotikum nem ér ellene semmit. Meg fogsz gyógyulni nélkülük is.
2023. okt. 6. 20:17
 2/15 anonim válasza:
100%

A covid ellen nem használ az antibiotikum, szóval jó hogy nem írja fel... Kb mintha f0sásra kérnél hashajtót, aztán csodálkozol hogy meg van döbbenve a "gonosz banya".

De egyébként nem ajánlatos úgy menni dokihoz, hogy te már előre tudod hogy milyen gyógyszer kell neked, mert még a végén azt hiszi hogy kétes okokból akarsz olyan gyógyszerhez jutni amire nincs szükséged.

2023. okt. 6. 20:28
 3/15 anonim ***** válasza:
53%

#2 azért ez nem egészen így van. Influenzára is írnak antibiotikumot sokszor a felülfertőzés megelőzésére.

Viszont kérdező ha ne akarj okosabb lenni, mint az orvos. Ha azt mondja, h nem kell neked antibiotikum, akkor nem kell.

2023. okt. 6. 20:41
 4/15 anonim ***** válasza:
93%

Az antibiotikumok nem segítenek a vírusok ellen és hatalmas veszélyei vannak populációs szinten, ha feleslegesen szedjük őket, mert olyan baktériumok jelennek meg tőlük, amikre nem használnak már. Rohadt nagy bajban lesz mindenki, ha az antiobiotikumok nem működnek többé, amikor tényleg szükségünk van rájuk. De neked se jó, ha feleslegesen szeded, mert legyengítik a szervezeted és még annyira se tudsz elbánni a vírusokkal, mint előtte.

Hollandiában élek, itt szerintem gutaütést kapnál a háziorvostól, mert a leírt tüneteiddel már rég visszapattantál volna az asszisztensek védvonalán és fel se merülne, hogy lásson orvos. Közölnék, hogy szedj paracetamolt és pihenj 2 hétig, majd elmúlik. És az esetek 95%-ban igazuk is van. Régen én is sok mindennel mentem feleslegesen orvoshoz, de leszoktattak róla.

"Flegmák, durvák, kiabálnak mindkettő."

Természetesen az nem elfogadható viselkedés a részükről, professzionálisnak kellene lenniük. De próbáld az ő oldalukról nézni, lehet te voltál az 5. ember aznap, aki antibiotikumot kért egy megfázásra. Most nekik kell korrigálni az előző orvosok hibáit.

2023. okt. 6. 20:46
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szakmailag rendben van, hogy nem írja fel, mert nem indokolt. Nem lennél tőle jobban.

Ami az emberi részt illeti, abban nem tudok állást foglalni, amíg nem hallgattam meg mindkét felet.

2023. okt. 6. 20:46
 6/15 A kérdező kommentje:
Olyan kedves aranyos orvosunk volt 6 evig. Meg az öreg vagy 20 évig. Ezek még itt megjelentek az egész falunak elege van.. egyébként az egyik drnő a kórházból lett kidobva ide. Soha többet nem engedik vissza oda
2023. okt. 6. 20:51
 7/15 A kérdező kommentje:
Kedves mindenki. Akkor mitől foh elmulni a kovid? Köszönöm a válaszokat. Mégegyszer köszönöm hogy válaszoltatok és valaszoltok. Nagyon örülök neki.
2023. okt. 6. 20:52
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól, amit az orvos mond. Pihenés + az ajánlott szerek.
2023. okt. 6. 20:57
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Csodát semmi se fog tenni, pihenj és kezeld a tüneteidet az orvos által ajánlott dolgokkal. Sok folyadék, méz, tea, orrspray, fájdalomcsillapító, ha köhögsz akkor arra főzhetsz hagymateát. Természetesen ha rosszabbul leszel, akkor mindig opció, hogy felhívd őket újra, de valószínűleg jobban leszel egy héten belül.
2023. okt. 6. 21:02
 10/15 anonim ***** válasza:
12%
Covidra is lehet antibiotikum kedves első. Tüdőgyulladás miatt/megelőzés. Én például 2 félét is kaptam.
2023. okt. 6. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!