Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha 2 hónapot dolgoztam ,mert...

Ha 2 hónapot dolgoztam ,mert már nem vagyok tanuló, akkor és el jöttem az előző munkahelyem-ről, és még nem találtam másik munkahelyet ,akkor mi a teendő ,akkor mennyi időm van rá ,hogy találjak egy másik munkahelyet?

Figyelt kérdés
Mi a teendőm , mert nem szeretném ha megszűnne a tb támogatásom ,de ha mégis akkor mit kell csinálnom a segítséget nagyon megköszönném. Magamnak csak addig kell fizetnem a tb-t míg nem találok másik munkahelyet
2023. szept. 29. 18:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó felmondási naptól 45 napod van, utána küldik a csekket
2023. szept. 29. 18:59
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem regisztrálj be minél előbb a helyi foglalkoztatási osztályra (oda, ahol az önkormányzat / kormányablak is van). Ha három hónapot dolgoztál volna, még álláskeresési járulékot (lánykori nevén munkanélküli segély) kaphattál volna, de így is hasznos, ha beregisztrálsz. Amíg regisztrált álláskereső vagy - tudtommal - nem zargatnak a TB-vel, de ezt kérdezd meg a foglalkoztatási osztályon, ott megmondják a tutit.

HA nagyon nem találnál munkát, ÉS szociálisan rászoruló vagy, akkor kérhetsz egy év mentességet, de ehhez több papírt kell kitölteni, és valóban indokoltnak kell lennie. (Ha ez a helyzet adódna, akkor amúgy is fel kellene venned a kapcsolatot a helyi családsegítő csoporttal, ami szintén az önkormányzathoz tartozik.)

2023. szept. 29. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!