Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Műtét előtt a "bátorító" amit...

Műtét előtt a "bátorító" amit adnak, tényleg csak placebó?

Figyelt kérdés
Én eddig úgy tudtam, amit kb 1 órával a műtét előtt adnak "bátorító" csak placebó, de mivel a beteg elhiszi hogy meg fog nyugodni tőle, meg is nyugszik. A feleségem is kapott a műtét előtt, de utána úgy viselkedett mintha részeg lenne. Végig ölelkezni meg csókolózni akart amíg vártunk, meg olyan dolgokat mondott, amiket tudom, hogy amúgy nem mondana. A szemei is furcsák voltak. Előtte nagyon félt, de a végén már énekelt meg nevetgélt, amikor betolták. Mi van a "bátorítóban"? Ha tényleg csak placebó, akkor az érdekes, hogy így működik.

2023. szept. 12. 09:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom de úgy kiütött, hogy végigaludtam a műtétet.
2023. szept. 12. 09:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ez eltér, valahol Dormicum-ot adnak például.
2023. szept. 12. 09:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem placebo. Nagyon jo cucc, artalmatlan alkalmilag, de olyasmi, ami tolni mar kabszerezes lenne.
2023. szept. 12. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Húgom ápoló,nemrég műtötték. Ő Dormicumot kapott. Azt mondta,a műtőben már nevetgélt,totál be volt állva.
2023. szept. 12. 12:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem placebó, ezt anesztesként 100 %-ra állítom. Van, ahol Dormicum van, ahol Loranxil, szegényebb helyeken Frontin, de premedikálni mindenképpen kell. Szakmai szempontból én a midazolamot(Dormicumot) tekintem a legjobbnak.
2023. szept. 12. 17:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Általában Dormicumot. Én nem kaptam mert felesleges lett volna, ugyanis gyógyszerfüggő vagyok. De a szobatársamat úgy kiütötte, hogy már az előtt elaludt, hogy betolták volna a műtőbe.
2023. szept. 12. 18:56
 7/8 A kérdező kommentje:
5-ös, miért kell mindenképpen premedikálni? És miért tartod a Dormicumot szakmai szempontból a legjobbnak? Miben más mint a többi?
2023. szept. 12. 21:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 7-es! A premedikáció azért szükséges, mert minden műtét esetén van némi szorongás az embernél, illetve lenne, ha nem adnánk. A midazolam azért jó, mert egy jól kormányozható benzodiazepin, nincs elhúzódó hatása, magas a potenciálja, könnyen titrálható, lehet inj. és tabl. formájában is adni (ez főleg gerincközeli érzéstelenítésnél fontos, ahol éber a beteg, én a kérésére, ha aludni szeretne, mindig szoktam adni vénásan 1-2-3 mg-ot (itt kerül képbe, hogy jól titrálható; ellenben pl. a clonazepammal, vagy diazepammal, amelyek nemritkán paradox reakciót okoznak, hosszú hatásúak, a lebomlásuk során pl. a diazepamnak egy aktív metabolitja képződik, a nordiazepam).
2023. szept. 14. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!