Feljelenthetem az üzemorvost, ha akadályoz a
munkavégzésemben?
Ha nem vagy erre alkalmas eü szempontból akkor joggal vesz ki az orvos addig ameddig a probléma nincs elhárítva. Ezzel nem perelhetsz mert nem lesz senki aki ezért elindítsa a dolgot. A főnöködnek (iskola igazgatójának) A feladata az hogy erre is találjon megoldást.
2023. szept. 10. 10:18
Ezt nem értem de egyáltalán. Mi köze az üzemorvosnak, hogy ki tartja a matek órát? És mit jelent, "megszakítod az eljárást"? Ezt úgy ahogyan van nem értem. Vannak egészségügyi követelmények amiket minden munkavállalónak teljesítenie kell szakmától mindentől független. Ha valóban magasvérnyomásod van megméri, majd felszólít(!), hogy menj el a háziorvoshoz kivizsgálásra, és kapsz egy "ideiglenes alkalmas" papírt általában 3-6 hónap időtartamra, hogy annyi idő alatt rendezd a vérnyomás problémádat. Ennyi fog történni. Ha viszont megtagadod a vizsgálatot akkor annak komolyabb következményei lesznek. Akár fegyelmit is kaphatsz, és senkit nem fog érdekelni, hogy nincs más matektanár az iskolában, kapsz egy fegyelmit és ennyi. Azzal rosszabbúl jársz.
2023. szept. 10. 10:25
Bármilyen orvost feljelenteni akkor van értelme, ha foglalkozáskörében szakmai hibát vét. Tehát ha rosszul diagnosztizál, valótlan adatok alapján nyilvánít valakit a munkakörére alkalmatlannak, akkor lehet jogorvoslatot és feülvizsgálást kérni.
De ha az orvos valakit a törvénybe foglalt feltételrendszerbeli nem-megfelelésért zár ki a munkájából, azzal nem "akadályozza a munkavégzésben" a dolgozót, hanem e törvényi előírásoknak megfelelően a munkáját végzi.
Vérnyomás: tudtommal a magas vérnyomás nagyon kevés munkakörnél kizáró ok, akkor is inkább akkor, ha ún. "kezeletlen magasvérnyomás betegség"-ről beszélünk. De ha valakinek be van állítva gyógyszerrel, akkor simán taníthat. Fizikai munkát is lehet végezni gyógyszeresen beállított vérnyomással.
2023. szept. 10. 10:58
14/26 A kérdező kommentje:
Eszem ágában sincs szedni bármit is. Ha meg arról van szó, akkor ideiglenesen beállíttatom, aztán a későbbiekben meg kiváltom a legolcsóbb helyettesítőjét (mert a számítógépes rendszerben le tudják már ellenőrizni) és a csatornába öntöm. Ahogyan a régi vicc is mondja: "elmegyek az orvoshoz, mert élni akar, kiváltom a gyógyszert, mert a gyógyszerész sem halhat éhen, aztán a csatornába öntöm, mert én is élni akarok."
13-as vagyok. Ezzel az öntörvényű hozzáállással teljesen jogos, ha az orvos alkalmatlannak minősít.
Mi az oka ennek?: "Eszem ágában sincs szedni bármit is. "
Mitől tartasz? Miért mész szembe a szabályokkal?
2023. szept. 10. 12:11
16/26 A kérdező kommentje:
Szabályokkal? Milyen szabályokkal? Az mióta szabály, hogy be kell venni a vérnyomáscsökkentőt? Az egy lehetőség, hogy elfogadod-e a kezelést vagy sem, amennyiben másokra nem veszélyes (kivéve pl. különösen fertőző TBC, stb.) betegségről van szó.
2023. szept. 10. 12:47
A szabály nem teszi kötelezővé a gyógyszer bevételét vagy a kezelés elfogadását. Ám kötelezővé teszi bizonyos munkakörök betöltéséhez szükséges feltételek megvalósulását. Tehát ha az szabály, hogy effektíve magas vérnyomással nem dolgozhatsz, akkor dönthetsz úgy, hogy nem kezelteted magad, a munkáltató pedig - az orvosi vélemény alapján - pedig dönthet úgy, hogy nem dolgoztat tégedet. Ennyire egyszerű.
Ahogy a vakoknak sem kötelező a fehér bot, de mondjuk jogsit nem kaphatnak.
2023. szept. 10. 13:22
19/26 A kérdező kommentje:
Szívük joga ilyen ínséges időkben megszabadulni a tanároktól:D nem pilóta leszek, hogy agyvérzés esetén a hegyoldalba vezetem a gépet...
19/19.Esetleg pontóra közben lesz agyvérzésed?Tudod te,hogy minek teszed ki a dákjaidat? Önző,öntörvényű ember vagy.Sajnálom ,hogy ilyen emberek taníthatnak.
2023. szept. 10. 14:12
Kapcsolódó kérdések: