Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Műtét után a varrást takaró...

Műtét után a varrást takaró kötést kell cserélni?

Figyelt kérdés
A kötés inkább nagyobb fajta sebtapasz. 3 napja van rajtam és 6 nap múlva szedik ki a varratokat. Az orvos nem mondott semmit, viszont a tisztálkodás nagyon nehéz így. A hasamon vannak a tapaszok. Cseréljem vagy inkább vigyázzak?
2023. szept. 9. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Hagyd rajt.
2023. szept. 9. 21:05
 2/4 Med_fet_ati ***** válasza:
Én cserélgettem. Egyre kisebb is elég belőle, és sokkal kényelmesebb lesz tőle. Kis odafigyelést igényel, hogy legyen mindig kéznél a jó méret, és ne ezen spórolj,mert egy modern kötszer kényelmesebb és szebben is gyógyulsz tőle.
2023. szept. 11. 02:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem spórolás miatt. Vettem tapaszt, de tartok a levételtől. Három összevarrt műtéti seb, gondolom fertőtlenítés is kellene cserénél, van is itthon Asept fertőtlenítő spray, de ha elszúrom és elfertőződik akkor megszívom.
2023. szept. 11. 19:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell fertőtleníteni, csak a kötést cserélgetni, de ha nagyon gondolod, akkor betadine-nal be lehet kenni.
2023. szept. 12. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!