Tensiomin jó vérnyomáscsökkentő?
"egyébként mert a perindopril se húzza ki 24 órán át."
Mi az akadálya annak, hogy valaki naponta 2x szedje a gyógyszerét?
Utánanéztem a carvediololnak, a béta-blokkolók családjába tartozik. Tényleg jó nagyon stresszelőknek? És esetleg ebbe a csoportba tartozó nebivololról mit tudsz mondani?
"egy bizonyos gyógyszert el akarok kerülni, ezért akarom én megmondani"
Tensiomin-en kívül sok fajta van még.Meg kell beszélni a háziorvosoddal,hogy mit tudna ajánlani.Én pl.szedek ebrantilt,cardura xl-t és elvagyok velük.Egy mellékhatást érzek az ebrantiltól,néha nehezebben lélegzem,de nem vészes ez sem.Tensiomint inkább csak sürgősségi esetben adnak,ha hirtelen felmegy nagyon magasra.
Nebivololról van vélemény?
Egyébként pont a telmizartán az, amit mindenképpen el akarok kerülni.
Nebivolol jó gyógyszer, de lényegesen kevésbé csökkenti a pulzusszámot, mint egy bisoprolol vagy egy carvedilol. Ezért csak akkor szoktam írni ha ilyen negyediknek szedendő gyógyszer lenne egy nem túl magas pulzusszámú betegnek.
Perindoprilos kérdésre. Optimális esetben a beteg egyszer szed naponta vérnyomáscsökkentőt, egy tablettát, mert ilyenkor a legjobb az együttműködés. De egyébként lehet kétszer is szedni. Szoktunk olyat csinálni, hogy reggel perindopril-indapamid este pedig perindopril-amlodipin kombinációt szed a beteg. Saját édesanyám perindopril-amlodipin kombinációt szedett napi 2x, aztán ez lett lecserélve telmisartan-amlodipinre, mert ABPM alapján nem volt tökéletes a dolog.
13#
Értem.Hát nekem nem sok minden használt,folyamatosan magas volt más gyógyszerek mellett is,gondolom akkor ezért adták végül ezeket.
Oké, nincs annyi mellékhatása, de az a néhány kevés is a súlyos kategóriába tartozik, csak egyet említek: a szepszis.
Nem tudom, hogy a telmisartan ugyanúgy képes-e megelőzni az érelmeszesedést, mint a perindopril, valamint blokkol-e más egyéb receptorokat /ioncsatornákat, D-vitaminnal kölcsönhatásba lép-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!