Littmann master cardiology vélemények?
Félre értitek! Isten őrizzék, hogy bárkit is megalázzak. :) Dehogy, egyébként sem vagyok oktató. Az a szitu is csak ilyen poénos hangvételben lett megkérdezve, nevetett a srác is. Ez is csak azért volt, mert kezdett kicsit elszállni.
Én csak arra akartam utalni, hogy előbb legyenek maradéktalanul lefektetve az elméleti ismeretek. Meglátásom szerint sokan fordítva kezdik a dolgot, a foni már villog, de az elmélet meg hiányos. :) Ez egyébként sem a kérdezőre vonatkozik.
Általanosságban írom, hogy tudni kell, hányas a kabát mert ebből később lehetnek kellemetlen élmények.
19. Ha már így le lettem sznobozva, akkor azért egy mondattal kitérnék rád is. Elviekben tíz éve vagy orvos, de ilyen alapvető dologgal még nem találkoztál. Na tudod kit etess a hülyeségeiddel..
Az egyes hallgatózási pontokat számokkal és betűjelekkel rövidítve is lehet rövidíteni. Ezáltal az első szám az adott bordaközt, a következő betű az oldaliságot, ennek megfelelően L, vagy R (angolul, left és right), illetve a harmadik szám a sternum szélétől cm-ben mért távolságot jelöli. Így pl. az aorta hallgatózási helye 2R2, azaz a II. bordaközben, jobb oldalon a sternum szélétől 2 cm-re, míg a pulmonalis 2L2, azaz baloldalon a második bordaközben a sternum szélétől 2 cm-re található.
Én is mentőtiszt hallgató vagyok és én nekem egy olcsó, 5 ezer forintos "Little Doctor" márkájú van.
Ezt hordtam magammal gyakorlatozni és vérnyomást is ugyanúgy tökéletesen tudtam vele mérni, de még a belgyógyászati osztályon a krónikus bronchitist is felismertem vele. Volt olyan akinek 50-100 ezer forintos fonija volt de ők pl. nem ismerték fel.
Jó, gondolom nyilván halhatták vele a jellegzetes hangot csak nem tudták mi az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!