Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Pajzsmirigy eltávolítás előtt...

Pajzsmirigy eltávolítás előtt be kell állítani a pajzsmirigy szintet?

Figyelt kérdés

A pajzsmirigy értékem hirtelen rossz lett, pedig pár hónapja azt beszéltük az endokrinológusommal, hogy a műtét lesz a következő lépés, ha visszajövök újra. Ilyenkor vajon újra beállítja és tolódik a műtét elindítása, addig míg jó lesz az értékem? Vagy attól elküld sebészhez, hogy kérjek időpontot?

Nagyon köszönöm!

2023. aug. 24. 17:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát kezelni nyilván kell addig, míg nem kerülsz műtétre, mivel az nem őgy működik, hogy bemész ma, holnap megmegoperálnak. De ha az a következő lépés, akkor el kell indítani a dolgot...
2023. aug. 24. 17:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem arra irányult a kérdésem, hogy kezelni kell e, tudom hogy kell, logikusan nem fog így hagyni a rossz értékekkel. Meg azt is hogy nem egyik napról a másikra fogok időpontot kapni. A kérdésem arra irányult, hogy be kell e állítva legyen a pajzsmirigy értékek mielőtt elküldene az orvosom a sebészhez. Vagy elég ha a műtétig normalizálódik? Ha tudsz ebben segíteni, azt nagyon megköszönöm! 😊
2023. aug. 24. 17:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért ne menne a két dolog párhuzamosan? Minek húzná az időt?
2023. aug. 24. 18:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Beállítani nem lehet, az a következő lépés, viszont a kezelést el kell kezdeni, hiszen, ha kiműtik, akkor kb. azonnal el kell kezdeni a hormonpótlást.
2023. aug. 24. 19:03
 5/6 A kérdező kommentje:

4-es válaszoló:

Mit értesz ez alatt, hogy beállítani nem lehet? Tudtommal csak, akkor lehet műteni ha bevannak állítva az értékek, mert túlműködés esetén kockázatosabb a műtét. Eddig sikerült is beállítani, sokáig stabilan jó volt az érték, csak nem volt alkalmas a műtét nekem. Ezért toltuk. Műtét után persze biztosan újra be kell állítani az értékeket.

2023. aug. 24. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, így értettem én is, nyilván előtte is be volt, de műtét után teljesen megváltoznak a viszonyok.
2023. aug. 24. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!