Most akkor ehetek kontrasztos MR vizsgálat előtt vagy nem? Mindenhol mást írnak.
Figyelt kérdés
Nyaki, koponya és lumbar (ágyék) MR vizsgálatom lesz. Mind egy nap.
Nem biztos, hogy kapok kontrasztanyagot, de persze úgy kell készülnöm, hogy benne van a pakliban.
Azt mondták a telefonban, hogy 3 órával előtte ehetek utoljára.
Viszont pár éve azt mondták nincs jelentősége, hogy éhgyomorra megyek, vagy nem.
kinek mit mondtak ez ügyben?
(Termeszetesen betartom, hogy nem eszem , de azért kiváncsi vagyok, mert ahány doki, annyi féle vélemény.)
2023. júl. 28. 10:25
1/4 Ypszilon1980 válasza:
Nem értem mi a kérdés, ha ezt mondták? Ehetni ehetnél előtte, csak az a baj, hogy mi van, ha a beteg rosszul lesz? Vagy szédülni kezd, akkor összehányhat mindent és még a légutakat is elzárhatja.
2/4 anonim válasza:
A kontrasztanyag lehetősége miatt nem ehetsz, bár szerintem nem fogsz kapni, ezeken a vizsgálatokon mind voltam, többször is, sose kaptam.
3/4 anonim válasza:
Nekem is volt koponya és nyaki MR vizsgálatom. Egyből kaptam kontrasztanyagot, ha ettem volna előtte, akkor tuti rókáztam volna.
4/4 A kérdező kommentje:
Utolsó:
Mennyivel előtte nem ettél? És mire vizsgáltak, hogy kaptál kontrasztot?
Hányingered lett ? 😣
2023. júl. 28. 10:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!