Mennyire pontos a kontrasztos CT vizsgálat?
Eredménye (ha valaki segítene értelmezni megköszönném) : A IV. Kamra centrális helyzetű, norm. Tágasságu, a hátsó scala szabad. A supratentorális kamrarendszer a kp. vonalban van, gracilis. A nagyagyféltekében fokális laesio nem látszik, szabályos denzitáseloszlás van. A convexitás sulcusai sekélyek. Az intracraniális vénás sinusokban telődi defektus nem mutatható ki. Gracilis külső és belső liquorterek. Intracraniális organikus eltérés nem lászik. "
Évek óta tartó, lüktető, pulzáló jellegű fejfájással küszködök, voltam vele neurológián is, megcsináltak az alap teszteket, az mind rendben volt. Kb. egy hónapja emellé a lüktető fejfájás mellé majdnem mindennapos hányinger, étvágytalanság, szédülés társul. A kérdésem az lenne, hogy volt kontrasztos CT-m, az biztosan kimutatná hogyha van valami elváltozás a fejemben?
Nem értem, miért nem MR vizsgálatra küldtek....
Amúgy az eredmény semmi rendelleneset nem mutat ki. Jó a kontrasztos CT, de nem értem miért terhelnek sugárzással ha alapvetően az MR sokkal jobb lenne ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!