Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fiúk! A sportorvosi vizsgálat...

Fiúk! A sportorvosi vizsgálat 14-18 között hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Mit vizsgálnak? Mennyire kell levetkőzni? Sportágat és kort is írjatok. (Fantázia értelmetlen sztorik nem érdekekelnek.)

2023. júl. 14. 01:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

#9-10

Vélhetően félreérthető voltam. A kérdésem a kérdezőnek szántam.

2023. júl. 15. 08:04
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

11.

Ott van a kulcsszavak között.

2023. júl. 15. 10:31
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

Jogos! A kulcsszavakat nem figyeltem, csak a kérdést (Fiúk! A sportorvosi vizsgálat 14-18 között hogyan zajlik?) és a kiegészítést (Mit vizsgálnak? Mennyire kell levetkőzni? Sportágat és kort is írjatok. (Fantázia értelmetlen sztorik nem érdekekelnek.)) figyeltem.

2023. júl. 15. 11:47
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

#Kérdező

Sportág: labdarúgás

Vizsgálat: EKG, fizikális vizsgálat, ortopédiai vizsgálat, anamnézis

Az "anamnézis" a korábbi sérüléseket, a betegségeket feltünteti

Az EKG szív- és érrendszer működésének szabályosságát vizsgálja, ami kiegészül a vérnyomás méréssel

A fizikális vizsgálat során vizsgálják a vázrendszeredet, a testalkatodat, testtömegedet

A legtöbbször bizony alsó nadrágba kell lenni (ha viszont valami urológiai probléma felmerül, akkor szükség lehet annak vizsgálata, amihez csak útban van az alsónadrág)

2023. júl. 15. 12:14
 15/23 Ypszilon1980 ***** válasza:
81%
Mikor én voltam emiatt, alsógatyára vetkőzés, anamnézis felvétel, vérnyomás mérés, gerinc vizsgálat , mellkas hallgatózás, terheléses EKG. De pluszban még kérhetnek akármit, mert pl. ha volt valami betegséged előtte, ami befolyással lehet erre, akkor arról szakvélemény.
2023. aug. 4. 07:04
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk először csak a cipőt kell levenni, ekkor védőnő testsúlyt, magasságot meg látást vizsgál, ilyen tábláról kell olvasni a betűket, és megméri a vérnyomásunk. Itt egy helyiségben van az egész csapat. Utána kettesével megyünk a rendelőbe, itt már pólót, nadrágot, zoknit is levetetik, a doki mellkast, hátunkat meghallgattja, megtapogatja a hasunkat, nyakunkat, végül míg egyikünknek EKG-t tesznek föl, addig másikunknak ortopédiai rész, vagyis kézzel-lábbal kis gimnasztika, hajolgatás, lábujjhegyen járás stb.

Öltözőben rendszeresen levetkőzünk még ennél jobban is, egy focistának az egy szál alsóban mutatkozás férfi előtt nem lehet ciki sztem, nyugi kérdező, nem kell emiatt izgulni :)

2023. aug. 30. 20:28
 17/23 A kérdező kommentje:
16-os: Neked is köszönöm a részletes és normális választ. Örülük,mikor arra jön a válasz amit kérdezek. Nem mindig van így.:D Teljesen korrekt a vizsgálat a leírás alapján.Köszi!
2023. aug. 30. 22:09
 18/23 anonim ***** válasza:
65%

#16 vagyok, szívesen, kedves kérdező, hát igen, értelek, már több ilyen kérdésre válaszoltam akár sport-, akár iskolaorvosi szűrés kapcsán és sokan hiszik hogy akár a kérdést feltevők, akár a válaszolók perverziójukat élik ki. Pedig sztem meg lehet érteni, hogy akár sportot kezdőként, vagy új suliba indulóként érdekli más vizsgálatok menete. Engem van hogy azért pontoztak le, mert szerintük ennyire úgyse vetkőztetnek le valóságban. Ellenben sztem teljesen korrekt ha egy szál alsóban vizsgálnak.

Ja amugy 17F

2023. aug. 30. 22:25
 19/23 A kérdező kommentje:

18-as. Köszi. Igen, mindenféle baromságokat irogatnak hogy perverz vagyok meg másnak,hogy ez nem úgy van,meg nem úgy van.Közben csak felteszek egy kérdést, amire van az oldal elvileg.

Hát az iskolaorvositól is kicsit tartok középsuliban,mert ott is hallani mindenfélét.Meg hogy nő az orvos és így meg úgy kell levetkőzni...de nem tom. Amit leírtál,az korrekt. Iskolaorvosi is ilyen középsuliban? Még csak most megyek kilencedikbe.Vagy az hogyan van?

2023. aug. 30. 22:41
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Hát írtuk hogy lekell vetkőzni teljesen. Miért nem hiszed el?
2023. aug. 31. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!