Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fel jelenthetem az intézményt?...

Fel jelenthetem az intézményt? Vagy ellenőrt küldhetek ki?

Figyelt kérdés
Ez egy idősek otthona. 47 időssel akiknek segítségre van szükségük. Nagy szívvel űzöm ezt a szakmát ezért már nem tudom mit csináljak. 18 éves vagyok gyakorlati munkám itt van 2 éve. Az ápolók nagyon sok szakszerűtlen ápolási folyamatot végeznek el, a múlthéten sajnos el is vesztettünk egy bácsit az egyik ápoló miatt. Mellé tette az ételt, ott hagyta megfulladt. Folyamatosan duplán pelenkáznak hogy legyen szünetük. És ezek a legkisebb dolgok. Sok olyan dolog folyik itt amit nem merek ide kiírni egyszerűen rosszul vagyok tőle. A főnővér ki van égve, agresszív egyszer már majdnem kezet is emelt rám, kiabálások közepette. Napi szinten látom mit csinálnak az idősökkel és ha én lennék a hozzátartozójuk ezt nem hagynám!

2023. jún. 21. 08:20
 1/9 anonim ***** válasza:
19%

Elöször is, egy 18 éves valaki nem hiszem, hogy tényleg kompetensm föleg, ha - mint a legtöbb helyen - túl kevés az ápoló és túl sok az ápolt.

Másodszor ilyen helyen nem igazán hanyagság miatt hal meg valaki, a legtöbb ember már beteg, idös, stb, szóval várható a halála. Ami a megfulladást illeti, egy rokonom - nem idös, nem beteg -így halt meg egy privát klinikán, véletlen félrenyelt, hiába riasztott, mire odaért valaki, már újra kellett éleszteni, többé nem tért magához, kómába esett és egy hét múlva meghalt.

Harmadszor, láthatólag neked inkább a fönövérrel van bajod, öt akarod lejáratni.

A hozzátartozók nem igazán tudnának mit csinálni, hacsak nem költöznek be ápolónak az adott intézménybe.

2023. jún. 21. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
35%
18 évesen ne keress magadnak ellenségeket, meg talán később se.
2023. jún. 21. 09:15
 3/9 A kérdező kommentje:

Azért halt meg a bácsi mert fekvő beteg. Elektromos ágyakkal van felszerelve az otthon, hogy a nyelési problémákkal küzdő fekvő betegeket, ágyban ülő helyzetbe tudjuk helyezni etetésnél. Nyílván azért hogy ne nyeljenek félre. De ez a bácsi fekvő helyzetben volt és épp etette volna a szintén 18 éves ápoló kollegám mikor otthagyta. A bácsi pedig az ágya melletti asztalra átnyúlt, bele evett és tele ment a légcsöve étellel. Tiltja minden féle előírás hogy ott hagyjuk egyedül az étellel. Magyarán az ő hibája és a boncolás után eljárás fog indulni így is ezt már közölték. Nem véletlen volt. Emellett mint már mondtam több kisebb-nagyobb hibákat követnek el…Nem csak a főnővér hanem más alkalmazottak is. A főnővérrel meg igenis bajom van, ugyanis nem végzi helyesen a munkáját, sőt… De nem akarom lejáratni nem gyerek vagyok, édesanyám klinikai pszichológus vannak ott is esetek, tudom milyen ez a világ. Segíteni szeretnék azért jöttem ebbe a szakmába mivel ha pszichológus szeretnék lenni mint édesanyám, kell egy pár év olyan szakmában ami emberekkel foglalkozik. Jó céllal jöttem ide és az elején minden rendben is ment, megvolt a rózsaszín köd. Amég ki nem ismertük az ottaniakat. Több osztálytársam is jelezte már az iskolai osztályfőnökünknek hogy szabálytalanságok történnek. Mire ő közölte hogy tudja és nem tud vele mit kezdeni mert megtehetik! Ch… És nem ellenségeket keresek, barátnőm erkélyén sírok két naponta mert hang nélkül tűröm a főnővért nap mint nap. Mert a főnököm és nem vagyok húlyegyerek. De nem fogom hagyni ezt amiket látok. Bekerült egy bácsi, (nem fogom leírni milyen problémával) 5 napja. Az átadáson a két intézményvezető össze is veszett mert az egyik közölte hogy vágjuk le a lábait, mint XY bácsinak…Erre a főnővér ráválaszolta, hogy ez túlzás mivel 1 hete sincs bent, esélyt sem adnak neki. Példaul ilyen esetekről beszélek. Többször szóltam a főnővérnek, hogy E. néni állapota romlik mert két hete könyörög hogy beszéljünk a fiával mert nem látogatja…A főnővér válasza:

“Zavart, hagyd rá”

Dolgoztam másik idősotthonban is barátnőmmel és az anyukájával. Ott az első ilyennél már felhívták volna a fiát, hogy amint lesz ideje látogassa meg az anyját, mert nincs jól. Folytassam?

2023. jún. 21. 09:32
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

18 évesen semmit sem tudsz még. A Bokor féle tankönyvet sajnos nem lehet behozni az ápolásba. Mivel emberből vagyunk, így hibázunk. Sajnos nagyobb a tét, de akkor sem tudunk mindenre odafigyelni. Ha te akarsz lenni a főnővér ott, akkor húzzál el tanulni és ne egy max. okj-s bizonyítvánnyal oszd az észt (bár úgy érzem, hogy inkább segédápoló vagy ott végzettség nélkül). Remélem, hogy minél előbb kiutálnak onnan és az egészségügyből is. Nincs szükségünk ilyen okoskodó, mindenistudó libákra.

Üdv: egy diplomás ápoló

2023. jún. 21. 10:18
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha mindenképp eljárás indul, akkor tanúskodhatsz arról, amit tudsz és amit láttál. A világ megmentését én már pár évtizeddel ezelőtt feladtam, de ha benned még buzog a tettvágy, tiéd a pálya.
2023. jún. 21. 10:18
 6/9 anonim ***** válasza:
30%

"Bekerült egy bácsi, (nem fogom leírni milyen problémával) 5 napja. Az átadáson a két intézményvezető össze is veszett mert az egyik közölte hogy vágjuk le a lábait, mint XY bácsinak…"

Na itt bukott meg a történet, ilyen nincs, hogy egy ápolási intézményben valakinek "levágják a lábát" - ez CSAK kórházban elvégezhetö mütét, és nem valaki kedvétöl függ!

LEgközelebb találj ki valami hihetöbbet!

2023. jún. 21. 14:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem is azt mondtam hogy le fogják ott vágni de látom sajnos magyarázni kell egyeseknek egy egyszerű mondatot is. Ez a párbeszéd végül úgy fejeződött be, hogy a hozzátartozókkal beszének hogy jobb lenne levágni a lábait. ;)
2023. jún. 21. 15:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Mellesleg nem főnővér akarok ott lenni, de vannak akik olvasni sem tudnak. Pszichológiára megyek, és nem szar tanfolyam által dolgoztam és tanultam ott…Ez egy 5 éves középiskola érettségivel és szakmával, ezért írtam hogy ez a gyakorlati munkám. Sajnálom ha valaki agyi kapacitásának megterhelő volt ezt fölfogni. Ma beszéltünk, több szülő, diák a főnővérrel…Egy igazi tahó volt mindenkivel, válaszokat nem adott. Eljövünk páran onnan egy másik otthonba ahol szintén van lehetőség duális képzés keretein bellül elvégezni a gyakorlati órákat. Meglesz a szakmám és megyek pszichológiára. Már elengedtem a megmentésüket. Szerettem az ottani időseket, volt akit csak én tudtam fürdetni mert nem volt valami nyitott személyiség de bennem valamiért bízott. És ettől fontosnak éreztem magam. Sajnos látom kis hang vagyok itt, a sok NAGY SZAKEMBER mellett. Legyen így…
2023. jún. 21. 15:52
 9/9 anonim ***** válasza:
66%

Na itt bántam meg hogy egészségügyi pályára jelentkeztem..

Azt nem értem, hogy minek dolgozik ilyen helyen ennyi mocsok ember?

2023. jún. 22. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!