Mi történik, ha korábban utaltam el a tb-t?
TB tartozásom van amit havonta 5-ig kell rendeznem megadott összeget csekken. Ha 1 nappal is véletlen kések tényleg elvisz a rendőrség?
Oda van írva külön kifejtve, mi mennyi, és egy sorban az, hogy elővezetés előállítás, 460 Ft...Azért vicc ez az összeg, de akkor is a kérdés, elvihetnek, ha 6-án nem adtam még fel a 30-at?
"TB tartozásom van amit havonta 5-ig kell rendeznem megadott összeget csekken. Ha 1 nappal is véletlen kések tényleg elvisz a rendőrség?
Oda van írva külön kifejtve, mi mennyi, és egy sorban az, hogy elővezetés előállítás, 460 Ft...Azért vicc ez az összeg, de akkor is a kérdés, elvihetnek, ha 6-án nem adtam még fel a 30-at?"
MI VAN?!?!?!?!
Elővezetési, előállítási költséget is hajt a NAV, ha rendőrség, vagy a törvényszék megkeresi őket. Nem lehet az, hogy ilyen jellegű tartozásod is volt a NAV-nál, amire kaptál részletet és azt fejti ki a helyt adó határozat, hogy milyen összegben kell (460,-) részletekben megfizetned azt?
Ha nem fizeted be határidőben a részletet, akkor a NAV visszaboríthatja a részletfizetésre irányuló határozatot, tehát eredeti esedékességen kell befizetned és egy összegben válik esedékessé. De ezért nem visznek el. Ne hülyülj már!
Kérdezőnek:
Ha előbb fizetsz be valamit a NAV-nak, mint ahogy az esedékes lenne, akkor az esedékesség dátumáig az "túlfizetésként" van nyilvántartva. Amint eljön az esedékesség napja, felkönyvelődik a kötelezettség, és máris nulla lesz az adószámlád egyenlege a hozzá kötődő, "korai" befizetés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!