Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi történik, ha korábban...

Mi történik, ha korábban utaltam el a tb-t?

Figyelt kérdés
Júniustól magamnak kell fizetnem, de azt hittem, már a májusit is fizetnem kell, ezért elutaltam. Viszont csak júniustól kell, amit július 12.-én kellene majd utalni. Akkor a mostani utalás lesz a júniusi? Vagy vissza kell hívni az átutalást és egy hónap múlva elküldeni?

2023. jún. 13. 09:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell visszahívni, elkönyvelik pluszként. Egyszer majd - valamelyik hónapban - ne utaljál és az egyenleged rendeződik.
2023. jún. 13. 09:33
 2/3 anonim ***** válasza:
78%

TB tartozásom van amit havonta 5-ig kell rendeznem megadott összeget csekken. Ha 1 nappal is véletlen kések tényleg elvisz a rendőrség?

Oda van írva külön kifejtve, mi mennyi, és egy sorban az, hogy elővezetés előállítás, 460 Ft...Azért vicc ez az összeg, de akkor is a kérdés, elvihetnek, ha 6-án nem adtam még fel a 30-at?

2023. jún. 15. 12:56
 3/3 anonim ***** válasza:

"TB tartozásom van amit havonta 5-ig kell rendeznem megadott összeget csekken. Ha 1 nappal is véletlen kések tényleg elvisz a rendőrség?

Oda van írva külön kifejtve, mi mennyi, és egy sorban az, hogy elővezetés előállítás, 460 Ft...Azért vicc ez az összeg, de akkor is a kérdés, elvihetnek, ha 6-án nem adtam még fel a 30-at?"

MI VAN?!?!?!?!

Elővezetési, előállítási költséget is hajt a NAV, ha rendőrség, vagy a törvényszék megkeresi őket. Nem lehet az, hogy ilyen jellegű tartozásod is volt a NAV-nál, amire kaptál részletet és azt fejti ki a helyt adó határozat, hogy milyen összegben kell (460,-) részletekben megfizetned azt?

Ha nem fizeted be határidőben a részletet, akkor a NAV visszaboríthatja a részletfizetésre irányuló határozatot, tehát eredeti esedékességen kell befizetned és egy összegben válik esedékessé. De ezért nem visznek el. Ne hülyülj már!

Kérdezőnek:

Ha előbb fizetsz be valamit a NAV-nak, mint ahogy az esedékes lenne, akkor az esedékesség dátumáig az "túlfizetésként" van nyilvántartva. Amint eljön az esedékesség napja, felkönyvelődik a kötelezettség, és máris nulla lesz az adószámlád egyenlege a hozzá kötődő, "korai" befizetés miatt.

2023. jún. 15. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!