Ha öngyilkos gondolatokkal magamtól bemegyek egy pszichiátria ambulanciára, ott mi fog történni velem?
Van ez a hotline, szerintem erre épp jó, ha már így ki van találva, szerintem meg tudják mondani mire számíts, vagy lehet adnak vmi jó tippet
116-123 és 06-80-810-600
Már eltelt egy kis idő, mióta feltettem a kérdést, és idő közben megtapasztaltam a választ, úgyhogy leírom, hátha valakinek egyszer majd jól jön.
Tavaly nyár végén bmentem egy ambulanciára, amikor épp nagyon nem voltam jól. Nagyon sírtam, úgyhogy azzal kezdték, hogy adtak egy nyugtatót, leültettek egy szobába és ott vártam, amíg hatott a gyógyszer. Utána visszajött egy pszichiáter, kérdéseket tett föl, miért mentem be, mi borított ki, volt-e ilyen korábban, szedek-e valamit, van-e valami diagnózisom stb. Aztán azt mondta, hogy antidepresszánst kellene nekem beállítani. Választhattam, hogy felvegyenek-e most az osztályra és állítsák be ott a gyógyszert, vagy hazamegyek és majd elmegyek a körzeti pszichiáterhez, aki beállítja. Azt választottam, hogy bent maradok. Másfél hétig bent voltam, kaptam gyógyszert, mellette voltak foglalkozások, pl. egyéni és csoportos pszichoterápia, mozgásterápia, művészetterápia, relaxáció meg ilyesmi. Mikor kiengedtek, kaptam egy szakvéleményt, ami alapján azóta a házidokim fel tudja írni a gyógyszeremet, de később el tudtam jutni a körzeti pszichiáterhez és most már hozzá járok kontrollra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!