Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A körzeti orvosok nem vezetik...

A körzeti orvosok nem vezetik fel a rendszerükbe a betegek elektronikus nyilvántartás előtti állapotát ?

Figyelt kérdés

Úgy tudom több ilyen átállás is volt és ezek a betegadatok csak papírformában elérhetők vagy el is vesztek vagy megőrzési idő miatt ki lehetett dobni, akár élő betegek vizsgálati anyagait is ?

Valamint: mi lett az 1990 előtti nyilvántartásokkal ?

2023. máj. 19. 14:46
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
#5 nem is az orvosoknak, hanem a segédadminisztrációnak kellene ezt megcsinálni, rögtön nem 100 millió lenne, hanem csak 10... Persze országos szinten az is egy összeg
2023. máj. 21. 11:21
 12/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
#10: Igen, de ez más egy másik téma. Az igaz, hogy nagyon kevés olyan orvos van, aki komplexen tud gondolkodni és sok esetben csak annyiból áll egy kezelés, hogy odamész, elmondod mi a panaszod, ha erre rögtön megtalálja az okát és hat a kezelés is rá, akkor mindenki boldog. Az eset nagy része viszont most már, ami egyre több is, azt mutatja, hogy sokkal komplexebb a dolog, több szálon kell gondolkodni, ami már nem fér bele ebbe az eü. ellátórendszerbe. Ez annak a hibája szerintem, hogy míg végig zongorázol kb. 3 lehetőséget, vizsgálatokra elmész, az minimum fél év, és akkor még keveset mondtam, addig meg továbbgyűrűzik az állapot. Sajnos sok kezelés, sok ellátás maradt el az elmúlt 3 évben, nehézkes elintézni kezeléseket, alapvizsgálatokat, és ezt érzik meg egyre jobban a betegek. Már eljutott szerintem ez az egész rendszer addig, hogy egyszerűen már nem tudják kordában tartani.
2023. máj. 21. 12:29
 13/13 A kérdező kommentje:

#12 Nálunk olyan van, hogy az orvos két beteget fogad egyszerre, akár férfit és nőt, az egyiket ő kérdezi ki, a másikat az asszisztens, a mókus a heti 5x4 órájából csak 3x3-at teljesít , mert állandóan továbbképzőkre jár, már 4 extra végzettsége van, de marad családi orvosnak, látjuk, hogy többféle magánpraxisa van, a főállásában pedig állandóan helyettesíteni kell vagy szabin van, pedig egy 10ezres község vagyunk, alig pár orvossal...

Beutal a reumára 3 hónap várakozási idő, annak idején lázadoztunk, miért is kell 4 órát ülni a rendelésen , valamit változtatni kellene, változtattak is: most már hónapokat kell várni...Sajnos most már mindenki 1 milliót akar keresni, az orvosok meg ötöt :)

2023. máj. 21. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!