A körzeti orvosok nem vezetik fel a rendszerükbe a betegek
elektronikus nyilvántartás előtti állapotát ?
Figyelt kérdés
Úgy tudom több ilyen átállás is volt és ezek a betegadatok csak papírformában elérhetők vagy el is vesztek vagy megőrzési idő miatt ki lehetett dobni, akár élő betegek vizsgálati anyagait is ?
Valamint: mi lett az 1990 előtti nyilvántartásokkal ?
Ami már nagyon régi, az nem fog bekerülni, egy 25 éves kórtörténetnek nincs semmi jelentősége, de még az 5-nek sem minden esetben.
2023. máj. 19. 15:34
2/13 anonim válasza:
Csak ezt vezetik be,ami a rendszer beindulása óta van.
2023. máj. 19. 16:11
3/13 A kérdező kommentje:
#1 Egy egész élet betegségtörténetének van értelme, így különleges következtetéseket lehetne levonni, pl a terjedő AI segítségével
2023. máj. 19. 17:43
4/13 anonim válasza:
Nos kérdező. Én benne vagyok a dologban. Háziorvos vagyok, szívesen fogadlak ilyen irányban, természetesen ingyen, társadalmi munkában.
2023. máj. 19. 20:12
5/13 anonim válasza:
Egyébként számomra ez bő 4000 óra plusszmunka lenne. Az órabérem 25000 forint. 100 millió forintért szívesen megcsinálom.
2023. máj. 19. 20:16
6/13 A kérdező kommentje:
#4 - Ez az ! :) De azért azt érzi a doktor úr, mennyire visszás az, hogy a betegek már párszor úgy indultak a rendszerekben, mint egy ma született bárány ??
2023. máj. 19. 22:10
7/13 Ypszilon1980 válasza:
Visszás, de te is el tudod neki mondani és akkor ráírja. Viszont ezzel nem tudsz mit kezdeni, az adatkezelésnek, dokumentum kezelésnek van szabálya, és ami nincs benne a gépben, az már olyan régi, hogy nem foglalkoznak vele.
2023. máj. 20. 10:30
8/13 A kérdező kommentje:
# elmarad sajnos az, hogy az orvos lássa a folyamatos kórtörténetet, nemcsak gyógyítás és betegségek vannak, hanem egy állapot folyamatos kialakulása is, valamint a megelőzés is kiesik
2023. máj. 20. 11:01
9/13 Ypszilon1980 válasza:
A megelőzés már most eleve kiesik, de annak nincs köze egy 15 évvel ezelőtti kórtörténethez. Ha valami meg nagyon fontos, akkor te a megkapott dokumentumaidat lemásolod, elviszed neki és elrakja.
2023. máj. 20. 11:07
10/13 A kérdező kommentje:
#9 Itt azt látom, hogy az orvosok csak a klasszikus tankönyvi eseteket szeretik, ahol gondolkodni kell, összefüggéseket keresni, netán kreatívnak lenni ott megáll a tudomány, Megcsináljuk a szakma szabályai szerint, senki nem szólhat egy szót se, felírunk valami gyógyszert. Ennyi.
Nekem is rengeteg leletem van, az okok kereséséig soha sem jutottak el, csak a gyógyszerfelírásig... A legjobb az volt, amikor 2 féle vérnyomáscsökkentőt szedettek egyszerre, pár év múlva beleolvastam: az egyik ütötte a másikat :) Folytattam az egyikkel... Erre az orvos közölte, hogy azt helyettesíthetnénk egy 10-ed annyiba kerülővel ... Szóval nem csak a gyerekgyógyászatban vannak bohócdoktorok ...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!