Honnan készülhetnék önkéntesnek a sűrgősségire?
Figyelt kérdés
Hello mindenki! Már régóta álmodom arról, hogy önkénteskedjek a városunk sűrgősségi részlegén, esetleges, hogy ilyesfajta munkával szeretnék foglalkozni, így szerintem ez a legjobb, legalkalmasabb, hogy némi tapasztalatot szerezzek, kipróbálhassam. A jelentkezést követően lesz két felkészítő óra, aztán pedig egy vizsga. Az lenne a kérésem/kérdésem, hogy nem-e tud valaki ajánlani, hogy miből/mit tanulhatnék, készülhetnék? Izgatottan várom, és biztos szeretnék lenni a bejutásomban:)) a válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!2023. máj. 2. 21:11
1/7 Ypszilon1980 válasza:
Nem értem most hol lesz ilyen felkészítő óra, ezt 2 óra alatt nem fogod tudni elsajátítani. Hol van ilyen oktatás? Először is az elszántság a legfontosabb, de így önkéntesként, ha még nem volt gyakorlatod egészségügyben, akkor ott nem hinném, hogy olyan feladatokra fognak megkérni, ami miatt oda akarsz menni, inkább kisegítőként leszel jelen. Szerintem itt inkább a team munka lesz előtérben, levágni a ruhát, öltöztetni, pakolni a cuccokat, ilyesmi.
2/7 A kérdező kommentje:
Ezzel teljes mértékben tisztában vagyok. A két órát két alkalomra értettem, rosszul fejeztem ki magam. A két alkalom alatt igazából csak elsősegély nyújtásra tanítanak meg.
2023. máj. 2. 23:43
3/7 Ypszilon1980 válasza:
Igazából csak érdekelt ez, nem kötekedés miatt írtam, nem tudtam van ilyen, de gondoltam valami ilyesmi. Mondjuk anno volt erről szó, hogy pár alkalmas tanfolyam és akkor utána mehetsz ilyen helyre, de azt nem tudom melyik hely engedi meg, hogy így odamenj. A kérdésedre válaszolva viszont nem tudok mit írni, mert annyira komplex, de sok elsősegély videó van a neten, amiből lehet tanulni.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2023. máj. 3. 06:29
5/7 anonim válasza:
Az a gond, hogy a magyar sürgősségi s szakma nem erőlteti meg túlságosan magát, hogy naprakész könyveket, szakkönyveket szerkesszen sem laikusoknak, sem a sürgősségi betegellátásban dolgozó szakembereknek. Vannak különböző guideline-ok, protokollok, de alapszinten ezek nem szükségesek. Amit tudok javasolni, hogy látogass el erre az oldalra: [link]
Alul megtalálod az Újraélesztés a prehospitális ellátásban c. anyagot, az tartalmazza a BLS-t is, tehát az alapszintű újraélesztés lépéseit, ezt szerintem mindenképp tanuld meg. Aztán gondolkozom még, mi az ami hasznos lehet, ha írsz egy mailcímet, át tudok küldeni aktuális előadásanyagokat is.
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Hálás vagyok a segítségedért!
2023. máj. 3. 16:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!