Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az ajánlott felnőttkori...

Az ajánlott felnőttkori ismétlőoltásokat csak oltóhelyeken lehet beadatni?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 1. 13:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen oltasokra gondolsz, de sima haziorvos be tudja adni a legtobbet szerintem.
2023. ápr. 1. 13:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mik azok az ajánlott felnőttkori ismétlő oltások? 😱🤔

Utoljára talán gimis koromban, de inkább általános iskolás koromban voltam utoljára oltáson, most 32 vagyok.

2023. ápr. 1. 13:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Van kullancs elleni, amit be lehet adatni evente, esetleg infulenza, meg ezeken kivul is biztos van meg, en ilyenekre tudok gondolni.

De hogy a kerdezo mit szeretne, passz.

2023. ápr. 1. 14:00
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Mi ez a baromsag ? BCG H1N1 de semmilyen himlő nem halálos , a kullancsok 25-30% fertözik és azokra felesleges adni . Az oltas üzlet , a mellékhatásai súlyossaga kiszamithatatlan . A többség naiv tájékozatlan magának intezi a bajokat .
2023. ápr. 1. 14:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen oltásokra gondolsz kérdező? A gyerekkori kötelező oltásokat még gyerek korban meg kapta mindenki! Igy felnőtkori ismétlő oltások nincsennek! És felnőtkori kötelező oltások sincsennek! Az influenza vagy Covid-19 oltás csak kérhető de nem kötelező.
2023. ápr. 1. 14:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Influenza elleni védőoltást a háziorvosnál is be lehet adatni.
2023. ápr. 1. 17:32
 7/12 A kérdező kommentje:

[link]

Nekem pl külföldi egyetemre(usa) kötelező lesz beadatni a Meningococcus B-t és a tetanuszt, mivel több mint 10 éve volt.

De mint látható a magyar ajánlások szerint is ajánlottak.

2023. ápr. 1. 19:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja kedves kérdező! Azt nem írtad, hogy olyan országba készülsz ki menni ahol felnőttkorban is van kötelező oltás. Mert ugyan Magyarországon csak gyerek korban vannak kötelező oltások. Felnőtt korban nincsennek kötelező oltások Magyarországon.
2023. ápr. 1. 19:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Ajánlott oltásokat írtam, nem kötelezőt.
2023. ápr. 1. 19:38
 10/12 anonim ***** válasza:
A háziorvos elküldi a mintát szerológiai vizsgálatra, és abból meg lehet állapítani, hogy milyen értéktartományban vannak az ellenanyagaid, ha szükséges, akkor újraoltanak. Nekem pl. a hepatitis-B elleni oltást kell felvennem kötelezően (orvosi), mert szinte a nullához konvergál az ellenanyagszintem.
2023. ápr. 1. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!