EESZT: bizonyos intim dolgok üzemorvos elé ne kerüljenek, beállítható úgy?
EESZT beállítható úgy, hogy egy lekéréskor bizonyos dolgok ne kerüljenek üzemorvos elé?
Kategóriák tudom hogy állíthatóak, de ha adott szakrendelésről ambulánslap megy a "Betegdokumentumok" közé akkor "kikerül a kategóriából"?
Egyébként nem kívánok létfontosságú információkat titkolni, csak úgy gondolom, hogy szeretném ha csak kezelőorvos látna például urológiai problémákat, mert nem óhajtom más orrára kötni.
Azt is tudom, hogy az önrendelkezés 1-2 kattintással megkerülhető, de mégis, alapértelmezetten 1 lekéréssel ne dobja oda a rendszer ezeket se a betegdokumentumok se a receptek közül stb.
11-12
Még mindig nem értitek pontosan, miről írtam...
Az orvos és az asszisztense jogosan néznek bele, mert ott vagyok náluk, mint beteg. Aztán látják, hogy ilyen-olyan bajom volt (pl. a korábbi hozzászóló HIV-je) és már kint is van a téma a faluban. Mert valami szaftos, érdekesebb sztori kikerül, ne legyen kétsége senkinek. De egy szűkebb, baráti körben biztosan előkerül, hogy "Képzeld, a Kis Pista meg lehet, hogy aids-es..." vagy "A Marival vigyázz, mert állandóan gombás..."
Pedig utána lehet simán menni a dolgoknak. Amúgy az STD szűrés eredményei tényleg titkosak, azt valóban senki nem látja . ( én írtam a HIV-es példát is, azt más szakorvos kérte. Nemi beteg gondozós adatokat csak az adott kezelőorvos látja.Sőt, a szűréshez eleve kell a beteg beleegyezése is.)
Az adott kezelőorvos csak akkor nézhet bele az adataidba, mikor te nála ott vagy rendelésen. Ha a rendszer szerint téged 9:32 kor vett fel és 10:27kor bocsátott el, akkor a köztes időben nyithatja meg a dokumentumjaidat. ( kivéve később még, mikor a laboreredményt vagy egyéb vizsgálatok eredményét hozzáírja)
Egy falusi háziorvos és az asszisztense nem nézegetheti a te papírjaidat csak úgy . Ha elmész receptet íratni/ vizsgálatra/ jogsi hosszabbítására, akkor ő nem nézhet bele a te urológiai / nőgyógyászati,stb előzményeidbe. Ha még is megteszi és ezt tovább is adja, akkor te simán kérheted ennek kivizsgálását. Elhiszem, hogy sok a pletyka falun és félsz az adatok kiszivárgásától, de az eü-ben dolgozók 99,9%nem ér rá másik bajain csámcsogni.
"... az eü-ben dolgozók 99,9%nem ér rá másik bajain csámcsogni."
Ó, dehogy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!