ADHD-ra miert nem jar semmi tamogatas?
szamomra elkepeszto es felhaborito, hogy az adhd nem sni kategoria es ezek alapjan 0 tamogatas jar. Ugy nez ki, hogy magyarorszagon el van nyomva ez a betegseg, nincs elsimerve, el van bagatelizalva. Es most nem az orjongo kisgyerekekre gondolok, hanem a tizen-huszon eves fiatalokra, akik keptelenek tanulni, olvasni, folyamatosan kenyszeresen rangatoznak, erzelmi hullamokon mennek keresztul es keptelenek funkcionalni a mindennapokban. (en is kozottuk vagyok). ez egy sulyos betegseg ami megkeseriti a mindennapokat, raadasul gyogyithatatlan. ennek ellenere semmi tamogatas nincs ra, se az iskolaban se sehol. tobb honapnyi idopontok utan nagy nehezen eled b*sznak egy hatarozatot hogy kapsz plusz 10 percet dolgozatnal meg szamologepet hasznalhatsz, hat kosz ezzel k”rva sokra megyek. ennek ellenere az autista gyerekek ingyen utaznak az egesz orszagban, meg a wc-re is 90%os kedvezmennyel mennek, az egesz csalad profital az o betegsegukbol, ami kozel nincsen olyan gatlo es gyotro a mindennapi eletben, mint az adhd. vannak sulyos esetek, de en nem azokra gondolok. az autizmusra nincs is konkret gyogyszeres kezeles, az adhd-ra pedig 14 ezer forint egy 30db-os gyogyszer, ami evente 100+ ezer forint. na erre miert nincs tamogatas? felhaborito.
negativ kommenteket nem kerek, tisztaban vagyok az autizmus hatasaival nem kell kioktatni hogy az ennyivel meg annyival rosszabb, mert nem az.
3
normalis vagy? bor problemat ne hasonlits egy neurologiai betegseggel
Magyarországon szinte már nincs egészséges fiatal. Én nem tudom hol csúszott ez el ennyire. Mimdemki BNO kodos, meg SNI - s, meg ADHD-s... Nekem például tököm kivan tőle, hogy kedvezmény jár érte.. A középiskolai felvételiken is.
Azt kéne inkább megvizsgálni miért van ennyi "papíros" fiatal.
"normalis vagy? bor problemat ne hasonlits egy neurologiai betegseggel"
De a te bajodat degradálni nem lehet, mi?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!