Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » ADHD-ra miert nem jar semmi...

ADHD-ra miert nem jar semmi tamogatas?

Figyelt kérdés

szamomra elkepeszto es felhaborito, hogy az adhd nem sni kategoria es ezek alapjan 0 tamogatas jar. Ugy nez ki, hogy magyarorszagon el van nyomva ez a betegseg, nincs elsimerve, el van bagatelizalva. Es most nem az orjongo kisgyerekekre gondolok, hanem a tizen-huszon eves fiatalokra, akik keptelenek tanulni, olvasni, folyamatosan kenyszeresen rangatoznak, erzelmi hullamokon mennek keresztul es keptelenek funkcionalni a mindennapokban. (en is kozottuk vagyok). ez egy sulyos betegseg ami megkeseriti a mindennapokat, raadasul gyogyithatatlan. ennek ellenere semmi tamogatas nincs ra, se az iskolaban se sehol. tobb honapnyi idopontok utan nagy nehezen eled b*sznak egy hatarozatot hogy kapsz plusz 10 percet dolgozatnal meg szamologepet hasznalhatsz, hat kosz ezzel k”rva sokra megyek. ennek ellenere az autista gyerekek ingyen utaznak az egesz orszagban, meg a wc-re is 90%os kedvezmennyel mennek, az egesz csalad profital az o betegsegukbol, ami kozel nincsen olyan gatlo es gyotro a mindennapi eletben, mint az adhd. vannak sulyos esetek, de en nem azokra gondolok. az autizmusra nincs is konkret gyogyszeres kezeles, az adhd-ra pedig 14 ezer forint egy 30db-os gyogyszer, ami evente 100+ ezer forint. na erre miert nincs tamogatas? felhaborito.

negativ kommenteket nem kerek, tisztaban vagyok az autizmus hatasaival nem kell kioktatni hogy az ennyivel meg annyival rosszabb, mert nem az.

2023. márc. 27. 20:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%
Mert gyógyszerezés nélkül is lehet vele élni. Nem egy komoly betegség, bármennyire azt képzeled a woke buksiddal.
2023. márc. 27. 20:57
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Eleg sok betegsegre nem jar. Nekem pl. pajzsmirigy betegsegem van, arra sincs semmi...
2023. márc. 27. 21:00
 3/14 anonim ***** válasza:
94%
Ezer más dologra sincs, pl. ekcémára se, havonta költünk kisebb vagyont krémekre, mosószerre, étrend kiegészítőkre, stb. hogy viszonylag normális állapotban legyen a gyerek bőre.
2023. márc. 27. 21:04
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Fitymaszűkületre sincs.
2023. márc. 27. 21:07
 5/14 A kérdező kommentje:

3

normalis vagy? bor problemat ne hasonlits egy neurologiai betegseggel

2023. márc. 27. 21:10
 6/14 anonim ***** válasza:
14%

Magyarországon szinte már nincs egészséges fiatal. Én nem tudom hol csúszott ez el ennyire. Mimdemki BNO kodos, meg SNI - s, meg ADHD-s... Nekem például tököm kivan tőle, hogy kedvezmény jár érte.. A középiskolai felvételiken is.

Azt kéne inkább megvizsgálni miért van ennyi "papíros" fiatal.

2023. márc. 27. 21:15
 7/14 A kérdező kommentje:
mert romlik az emberiseg minosege, illetve rengeteg a dohanyzo, alkoholizalo terhes no
2023. márc. 27. 21:18
 8/14 anonim ***** válasza:
85%

"normalis vagy? bor problemat ne hasonlits egy neurologiai betegseggel"

De a te bajodat degradálni nem lehet, mi?!

2023. márc. 27. 21:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ADHD is SNI kategória.
2023. márc. 27. 21:33
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
6-os: Mert már vizsgálva vannak az emberek. Régebb is ennyien voltak csak akkor betudtuk annak, hogy "ez egy rossz gyerek" vagy "ez egy buta gyerek".
2023. márc. 27. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!