Laboreredmènynèl mit jelent az, hogy "helytelen
mintavètel" ?
1/11 A kérdező kommentje:
Nem megfelelő a minta. Ez van hogy csak akkor tűnik fel amikor egy szokatlan értéket ad ki az eredmény. De amikor már korábban kiderül hogy nem jó a minta, nem is lehet kielemezni. Vagy a mintavételnél, vagy a szállításnál, vagy az analízis előtti mintakezelésnél valami probléma akad. Nem megfelelő a mennyiség, nem maradt steril a vér, állás közben történt vele valami változás, tehát ez semmiképp nem a te hibádból van. Nem volt megfelelő a kémcső pl nem volt steril stb
2023. márc. 9. 21:12
Az is gond lehet ha alkohol kerül a bőrről a mintába, tű mérete nem megfelelő, túl erősen rázzák vagy keverik a vért mintavétel után, de ez nem jellemző. Hőmérséklet nem volt optimális ahol tárolták, centrifugálás sebessége nem jó volt stb, rengeteg ok van.
2023. márc. 9. 21:14
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Olyan hülye vagyok, mert ràjöttem közben, hogy ebben a laborban azt valóban nem tudjàk levenni, mondtàk is előzetesen a telefonban, de amikor odaadtam a beutalót, nem mondtàk.
Viszont, most amiatt izgulok most, mert műtétem lesz, ès magasabb lett a trombocita számom, ès magas mostanában a vérnyomásom is, nem annyira, csak 131 volt most a legmagasabb, illetve , de nekem csak 100 körül szokott lenni.. Bocs, tudom, ez nem ide tartozik, csak gondoltam, megkèrdezem. Ès szokott is mostanában vérezni az orrom..
5/11 A kérdező kommentje:
Igen, ezt mondták, hogy nem tudjàk ott tàrolni..
A 131 az nem magas. Már ha ez a felső érték. Azért a kiugrásokat is érdemes figyelni, pl 100-ról, ami alacsony, felugrik 130-140 körülire, az sem jó, ha ingadozik, bár a határérték alatt vannak a számok, az még jó, csak a későbbiekben erre érdemes figyelni. Az orrvérzés a magasabb trombocitaszám miatt van. A műtét előtt minden ilyen adatot összevetnek és ha biztonságosnak ítélik meg a műtétet, alkalmasnak találnak rá, csak akkor állnak neki, (ha kockázatosabb műtétről van szó.)
2023. márc. 9. 21:30
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, remélem, nem lesz akkor gond..:(
Nem is igazán kiugrások vannak, mert napok óta magasabb picit, mmint magamhoz kèpest, hogy 100 körül szokott lenni, ès most 2-3 napja ilyen 124, 128, most 131. Mintha fokozatosan, lassan menne feljebb. Nem lesz olyan nagy műtèt, illetve INR-t kérnek előtte, gondolom, ha az nem lesz jó, szólnak, hogy nem lehet végrehajtani a műtétet.
Biztos az idegeskedés miatt egyre több ahogy közeledik a műtét ideje. Ha bármi gond lenne, szólnak persze, de nem lesz semmi baj:) Próbálj megnyugodni, előre ne görcsölj rajta, minden rendben lesz:)
2023. márc. 9. 22:34
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves vagy. :) Igen, lehet, hogy ehhez is köze van, de sajnos a pajzsmirigyemmel is vannak gondok, ès úgy tudom, az is okozhat ilyen tüneteket.. :/ Màrmint, a vérnyomás emelkedèst.
2023. márc. 10. 00:41
Kapcsolódó kérdések: