Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Jól látom hogy a legtöbb...

Jól látom hogy a legtöbb háziorvosnak munkáját szinte bármelyik szakdolgozó el tudná végezni?

Figyelt kérdés
Legtöbb háziorvos semmit nem csinál jóformán, ha baj van szakorvoshoz irányít, pár gyógyszert ismer azt felirja a többit úgyis szakorvos javaslatra írja fel. Orvosi tudásuk is nagyon gyenge, sokszor én mondtam neki mit csináljon annyira nem tudta a dolgokat. Ezt kb. szerintem bármelyik eü szakdolgozó meg tudja csinálni esetleg egy kis ráképzéssel..
2023. febr. 28. 07:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
10. Nyilván háziorvos praxisban volt gyakorlaton csak háziorvos önállóan átadta neki a széket mert más dolga volt...
2023. febr. 28. 08:18
 12/18 anonim ***** válasza:
Elvileg (és gyakorlatilag is) képzettebbek a háziorvosok, mint a szakdolgozók. A legtöbb ember torokgyulladással meg álmatlansággal megy az orvoshoz, szóval ritka a komoly eset. Egy rutinos, tapasztalt asszisztensnő is el tud igazítani egy influenzás beteget, de komolyabb problémáknál bajban lenne.
2023. febr. 28. 09:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Ez nem csak haziorvosra ervenyes, szoftver fejlesztokre is, ugyintezokre is, jogaszokra is.

Senkinek sincs 100%-os lexikalis tudasa a szakmajarol.

Mindnenkinek egy ideiglenes adott akut helyzethez illo tudasa van csak, majd ha regen tanulta de nem kellett eddig (passziv tudas) akkor ujra atnezi a dolgokat es hamarabb ujratanulja.

Ha most megkerdeznenk minden nagy/kisvallalati software developer-t hogy sorolja fel az objektumorientalt programozas teteleit, szerinted hany fog akar 2-t felsorolni? Es azt is csak azert, mert nap mint nap abban dolgozik es logikaval kikovetkeztette. A maradekot nem tudja, de megis obj. orientalt kornyezetben dolgozik 15 eve.

Vagy egy gyogyszereszt megkerdezel, hogy statimban hany napra lehet kabitoszert felirni es milyen mennyisegben, 10 bol 2 fogja tudni vagy talan csak 1, elkepzelheto esetben 0. Vagy hogy egy sima Xanax-nak milyen a farmakodinamikaja, hany db benzodiazepine-t ismer? Ezekre 10 bol 0.1 tud valaszt adni, mindig.

Csak akkor mi a lo*aszert jartak egyetemre? Ja, mert kellett a diploma, meg nem minden erdekelt amit oktattak, es a diplomaval tobb penzt kapok.

2023. febr. 28. 09:43
 14/18 anonim ***** válasza:
Az en haziorvosom egyik kijelentese szerint "A xanax nem benzodiazepine" - ez sok mindent elarul az orvosokrol, mert nem egy ilyen "tudatlansagot" tapasztaltam.
2023. febr. 28. 09:44
 15/18 anonim ***** válasza:
Tény, hogy sok betegség van, amiről nem sokat tudnak, de gondolom ezért nem szakorvosok. El lehet menni anélkül is szakorvoshoz, hogy háziorvoshoz menne az ember, így nem kell megvàrni, hogy továbbküldjön. Legfeljebb fizetnie kell.Én néha utólag mondom meg neki, hogy milyen orvosnál voltam.
2023. febr. 28. 09:45
 16/18 anonim ***** válasza:

15

Szakorvoshoz beutalo szokott kelleni, azt meg haziorvos irja, de amugy igen egyetertek a tobbivel.

2023. febr. 28. 09:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha kifizeted akkor nem kell beutaló és jóval gyorsabb.
2023. febr. 28. 10:05
 18/18 anonim ***** válasza:
A legtöbb eseten igen. De lenne 1 pár eset, amikor nem. És ennek a felismerése is olyan szakértelmet kíván, amivel szintén nem rendelkezik a nem orvos
2023. márc. 7. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!