Aki rivotrilt szed az most hogy szerzi be?
Elvileg kapható más néven gyógyszer , amiben ugyanaz a hatóanyag, ami a rivoban van(clonazepam). Gondolom, akinek naponta kell szedni azt átállítják más benzora… kivéve azokat , akik pl. Epilepsziára szedik.
Siralmas, hogy vmi adminisztraciós hiba miatt van most ez a baszakodás.
"NEKEM CSAK A RIVOTRIL A JO!!!", meg "NEM AKAROK XANAX FUGGO LENNI" - de rivotril függő meg oké? Értem a gondolatmenetet.
Ez csak nyavalygás amit műveltek a rivotrillal.
Simán mehet nektek a Xanax, sikerült nem 1 embernek, és ebben nincs is siker, mert ez egy sima folyamat.
Ugyanúgy GABA agonisták, a dokid beállítja a megfelelő dózist és semmi különbséget nem fogsz érezni.
Egyébként őszintén mit gondoltok mi az alternetiva?
Nincs rivo nincs semmi? ? Vagy hogy gondoljátok?
Majd amikor ömlik a fos a gatyátokból az elvonási tünetek miatt és nem tudtok aludni meg hánytok 6 óránként - aztán mentek pszichiátriára ahol nem rivotrilt kapsz hanem valami antipszichotikumot ahhoz meg valami kamu diagnózist felírnak neked, és többet te nem kapsz rivocskát hanem finom quetiapine-t vagy haloperidolt a seggedbe vagy a szádba. Aztán ott leszel egy skizofrén szerű diagnózissal ami nem is igaz.
Utána jön a nosztalgia meg sírás hogy nem kértetek más ugyanolyan működésű gyógyszert mint a rivotril, mert az is GABA agonista és ugyanúgy működik, csak 1 nap mondjuk kétszer kell bevenni az 1 helyett. Megéri? Szerintem bőven.
És tisztázzuk, hogy a rivotril egy márkanév.
A hatóanyag clonazepam és az kell neked, nem a rivotril.
A clonazepam egy benzodiazepine (család), és abból rengeteg fajta van.
A legközelebbi ami hozzá áll az a diazepam (Seduxen). Ez ráadásul hosszabb ideig hat, ugyanúgy epilepsziásoknak adják meg szorongásosnak mint a clonazepamot.
Ezt azért ajánlom, mert felsőbbrendűbb mint a clonazepam (rivotril).
Miért? Mert ugyanazok az előnyök, plusz 3 aktív metabolitja van oxazepam, nordiazepam és temazepam. Ezek mind benzodiazepinek, mint a rivotril. Tehát egyszerre szednél 1 tablettával 4 benzodiazepine-t amik szorongásoldóak és nem, nem zombulsz le.
Annyi a bibi, hogy 1 doboz az kb. 2800 ft, szabadáras. De ez azoknak jó akik ilyen <=2mg-ot szednek rivotrilból. Nekik elég egy hónapra, talán kettőre is mert elég 2 naponta 1-et szedni. Ez a lehető legjobb alternatíva, ami mondom még tovább is hat mint a rivotril. Csak ezt nem hangoztatják ugye.
Aki többet szed vagy valamiért nem tetszik neki a diazepam, akkor ott van a lorazepam, ami 99%-ban ugyanaz mint a rivotril. Hosszú ideig hat, görcsoldó, izomlazító, és szerintem ami nektek kell és legjobb: szorongásoldó ugyanúgy.
De szerintem ha anyagi meg hatóanyagi szempontokat nézek, Xanax a nyertes.
Támogatásra kapható. Olcsóbb mint a kenyér vagy a tej, napi kétszer beveszed és kész, ugyanott vagy mint a rivotril.
Egyébként a rivotril:xanax arány 1:1 hatáserősségben, csak mondom.
1 a különbség, amit említettem, hogy napi kettőt kell bevenni. Szerintem minden homo sapiens ráébredne hogy mi éri meg meg mi nem.
Aki meg leragadt a homo habilis "ügyesember" evolúciós fázisban, az verje az asztalt hogy "NEKEM SCAK A RIVO A JO ERTED OKE?" - oké csak hiánycikk és már nem kapod, ez esetben hamarosan irány a pszichiátria, sok sikert, ha meg ott elkezdesz habilis módra megint asztalt csapkodni mész a zárt osztályra.
Gondoljátok át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!