Mikor mennél orvoshoz lázasan?
Ha enyhe, nátha szerű tüneteim vannak csak akkor nem megyek betegállományba/táppénzre; irodában dolgozom, ilyenkor kanapéról, pokróc alól tudok dolgozni otthonról.
Ha annyira szarul vagyok, hogy nem akarok dolgozni, akkor betelefonálok. Az én dokim az értelmesebbe közül való volt, a Covid előtt is volt olyan, hogy elkapott a fosós-hányós vírus, felhívtam a doktornőt, hogy menni nem tudok, mert a wc közelben kell lennem, kijön vagy elhiszi látatlanban, hogy az éjszakát a klotyón töltöttem - mondta, hogy persze, pihenjek, majd ha jól vagyok jelezzem és aztán bemegyek a papírért. Azért sincs értelme bemenni, mert a felső légúti fertőzések/láz jelentős részét vírusfertőzés okozza, ami ellen nincs orvosság, a doki is max. tüneteket enyhítő szereket ír fel/ajánl.
Akkor megyek be a dokihoz, ha a megfázás/influenza tünetei nem múlnak (vagy legalábbis javulnak látványosan) 5-7 nap alatt, főleg ha bedurvul a köhögés/torokfájás, arcüreg/homloküreg-gyulladás gyanús lesz a fejem, mert akkor valószínű, hogy bakteriális felülfertőződés történt a "szokásos" vírusos mellett. De ilyen nem volt vagy 8 éve szerencsére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!