Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mikor mennél orvoshoz lázasan?

Mikor mennél orvoshoz lázasan?

Figyelt kérdés
Ha én pl influenzás vagyok fel sem bírok kelni az ágyból, nemhogy orvosnál ücsörögni. Ha már el bírok menni orvoshoz, akkor már sokszor úgy vagyok vele, hogy akkor már bemászok dolgozni is, aztán max odabenn az irodába kibírom valahogy.

2023. febr. 20. 13:45
 1/4 anonim válasza:
100%
Kovid óta én nem megyek sehova lázasan, betegen. Az irodából is hazaküldenének. Ilyenkor csak telefonálni szoktam az orvosnak.
2023. febr. 20. 13:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha ki akarom iratni magam táppénzre.
2023. febr. 20. 14:09
 3/4 anonim ***** válasza:
68%
Semmikor. Ha engem orvos lat akkor mar vinni kell..
2023. febr. 20. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha enyhe, nátha szerű tüneteim vannak csak akkor nem megyek betegállományba/táppénzre; irodában dolgozom, ilyenkor kanapéról, pokróc alól tudok dolgozni otthonról.

Ha annyira szarul vagyok, hogy nem akarok dolgozni, akkor betelefonálok. Az én dokim az értelmesebbe közül való volt, a Covid előtt is volt olyan, hogy elkapott a fosós-hányós vírus, felhívtam a doktornőt, hogy menni nem tudok, mert a wc közelben kell lennem, kijön vagy elhiszi látatlanban, hogy az éjszakát a klotyón töltöttem - mondta, hogy persze, pihenjek, majd ha jól vagyok jelezzem és aztán bemegyek a papírért. Azért sincs értelme bemenni, mert a felső légúti fertőzések/láz jelentős részét vírusfertőzés okozza, ami ellen nincs orvosság, a doki is max. tüneteket enyhítő szereket ír fel/ajánl.

Akkor megyek be a dokihoz, ha a megfázás/influenza tünetei nem múlnak (vagy legalábbis javulnak látványosan) 5-7 nap alatt, főleg ha bedurvul a köhögés/torokfájás, arcüreg/homloküreg-gyulladás gyanús lesz a fejem, mert akkor valószínű, hogy bakteriális felülfertőződés történt a "szokásos" vírusos mellett. De ilyen nem volt vagy 8 éve szerencsére.

2023. febr. 21. 00:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!