Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mehetek más városba is tb...

Mehetek más városba is tb által támogatott szakrendelésre?

Figyelt kérdés

Lakóhelyemtől eltérő, esetleg más megyében lévő, tb által támogatott szakrendelésre, ha elmegyek, ugyanúgy ellátnak tb-re? Sajnos hatalmas útvesztő nekem ez az egészségügy.

Mondok egy példát, hogy kicsit érthetőbb legyen: Szigetváron lakom (Baranya), bőrgyógyászatra szeretnék menni, ami bár itt is van, de én a kaposvárit preferálnám (Somogy).

2023. jan. 30. 17:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet csak időpontra fogadnak. Nekem is volt hasonló szituációm. Azt mondta bunkó orvos hogy területileg nem illetékes ergo nem fogad.
2023. jan. 30. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak a területileg illetékes szakrendelőbe mehetsz.Máshova csak akkor,ha oda utalnak.
2023. jan. 30. 18:38
 3/5 Cubina ***** válasza:

Elmehetsz akárhová, hiszen nem csak akkor lehet problémád, ha az illetékes szakrendelőd közelében tartózkodsz. Nem utasíthatnak el, nyilván időpont sem kell, ha nem tűr halasztást a probléma. Mondjuk begyullad a fogad, belemegy valamilyen vegyszer a szemedbe, szög megy a talpadba, allergiás reakció lép fel, gyógyszerre nem reagáló fájdalmad van, stb.

Még műtétre is mehetsz olyan kórházba, ahová elvileg nem tartozol. Például, ha éppen nyaralsz vidéken vagy más dolgod van ott, és hirtelen bármi bajod van, nem fognak a 100 km-re lévő rendelésre/kórházba küldeni, csak mert oda tartozol.

Oda mész/visznek, amelyik a legközelebbi rendelés/ügyeletes kórház.

Sőt, sokszor adnak is beutalót egy adott rendelésre, kórházba, hiába nem tartozol oda.

Ha olyan bajod van, ami ráér, például van egy szemölcsöd, amit le akarsz szedetni, azzal is mehetsz akárhová, de lehet hogy belebotlasz éppen egy olyan orvosba, aki azt mondja hogy ezzel menj oda, ahová tartozol.

Mindig mehetsz mindenhová időpont nélkül is, ha úgy érzed, hogy a problémád nem várhat.

Ezeket onnan tudom, hogy már számtalanszor előfordult velem, hogy nem oda mentem/nem oda kaptam beutalót, ahová tartozom.

2023. febr. 16. 01:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem. Csak ha be vagy oda jelentkezve minimum ideiglenesre. És még akkor is próbálnak elzavarni. Ott kell esküdöznöd, h oda nem tudsz menni, mert nem laksz már ott csak a kötsög főbérlőd nem akar engedni állandóra bejelkezni.
2023. ápr. 5. 23:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Mehetsz, de jó eséllyel elhajtanak, hacsak nem sürgősségi. Bár még akkor is megpróbálnak lepattintani. De elvileg mehetnél.
jan. 19. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!