67%-os rokkantnyugdíjasként elmehetek-e ápolási segélyre édesanyám mellé?
Te vagy rokkantnyugdíjas? Akkor nem kérhetsz ápolási segélyt. illetve kérhetsz, de akkor a rokkantnyugdíjat veszik el. Egyébként a háziorvostól kell kérni vmilyen papirt, hogy ápolási segélyt akarsz igénybe venni édesanyád után, és majd az illetékes önkormányzat dönti el, hogy jogosult vagy-e rá vagy sem.
De én úgy tudom, hogy mivel az ápolási segély bejelentett munkaviszonynak számít, nem igényelhető:
-ha van munkahelyed
-ha tanuló vagy
-ha rokkantnyugdíjas vagy.
Remélem tudtam segíteni.
Szerintem pedig jár!!!
AZ ÁPOLÁSI DÍJRA VALÓ JOGOSULTSÁG TOVÁBBRA IS FENNÁLL, HA az ápolási díjban részesülő személy számára SAJÁT JOGÚ NYUGELLÁTÁST ( ide tartozik a rokkantsági nyugdíj, az öregségi nyugdíj, és a baleseti rokkantsági nyugdíj) ÁLLAPÍTANAK MEG, FELTÉVE, hogy az ápolási díjat a nyugdíj megállapításának időpontjában több mint 10 éve folyósítják. GYERMEKGONDOZÁSI SEGÉLY, GYERMEKNEVELÉSI TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA MELLETT IS MEGÁLLAPÍTHATÓ AZ ÁPOLÁSI DÍJ � az egyéb jogosultsági feltételek fennállása esetén - AMENNYIBEN AZ ÁPOLT FOKOZOTT ÁPOLÁST IGÉNYLŐ, SÚLYOSAN FOGYATÉKOS (Ebben az esetben, csak az ápolási díj és a gyermekgondozási segély, vagy a gyermeknevelés támogatás összege közötti különbözet folyósítható ápolási díj jogcímen!)
forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!