Budapesten van háziorvosom, mehetek ennek ellenére Soproni orvoshoz is?
Szüleimmel élek alapvetően Pesten. De Sopronban tanulok, és egy baráti családnál lakom. Ez a soproni cím szerepel a lakcímkártyámon, mint tartózkodási hely...
E cím szerint illetékes háziorvoshoz van jogom bemenni a panaszommal?
Azt hiszem nem egyszeri alkalom lenne, valószínűleg be kell utalnia vizsgálatokra. És jó lenne itt helyben Sopronban intézni, mert jelenleg nincs kapacitásom Pestre utazgatni.
Hosszútávon nem akarnék háziorvost váltani, mert igazából kb még fél évet tervezek itt tölteni. Utána visszamegyek a szüleimhez.
Esetleg aki járt hasonló cipőben, leírhatná a tapasztalatait! Köszönöm!
1
És mi van ha valakinek van ideiglenes lakcíme egy másik városban?
Tényleg érdekel, nem kötözködésből kérdezem.
Nem várhatok már fél évet a betegségemmel. De akkor nem is érdemes ennyi időre orvost váltani, azt mondjátok. Magam sem akarnék váltani.
De egyébként van valami bonyolult ügymenete vagy költsége a váltásnak?
Ha váltok és fél év után vissza váltok, az nem lehet????
Lehetni lehet, mert amíg van olyan állandó vagy tartózkodási címed, ami a régi HO-hoz szól területileg, köteles ellátni. De nyilván furán venné ki magát, ha fél év után visszamennél.
Annyit kell csinálni, hogy az új HO-t felhívod, hogy üdv, te itt élsz, területileg idetartozol, szeretnél átjelentkezni. Sok HO már elintézi az adatok átkérését a régi orvostól, de az én új HO-m egy f*sz, és nekem kellett hazautazni hogy papír formában kiadja a régi és ezt bevigyem az újnak (holott már minden elérhető online is).
Abban igaza van #6-nak, hogy jól gondold meg a váltást. Az én új HO-m egy rohadék, minden problémámat elbagatellizálja és nem kezel. A régi HO mindig rendes, lelkiismeretes volt, ha meg ezen a vén sz*ron múlna, már koporsóban lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!