Miért kérik el a személyit a gyógyszertárban?
Figyelt kérdés
Egy szemcseppet váltottam ki, semmi narkó meg rivó.2023. jan. 19. 18:09
11/19 anonim válasza:
Mióta? Bár legutóbb kb fél éve kaptam vényköteles gyógyszert.
12/19 anonim válasza:
Rendelet van rá, hogy vényköteles gyógyszert csak te válthatod ki, ezért kérik a személyi igazolványod, vagy helyetted más, de akkor be kell mondja a TAJ számodat és kérik tőle is a személyi igazolványát, beviszik a rendszerbe.
13/19 anonim válasza:
12 mekkora baromság, milyen taj meg személyi, oda van írva vagy a felhőbe vagy a papíralapú vényen a taj számod.
14/19 A kérdező kommentje:
És ha felmutatom a SAJÁT TAJ-kártyám? Akkor mi indokolja?
2023. jan. 20. 10:01
15/19 anonim válasza:
13/14
Miért baromság? Ha felhőben van a gyógyszer, akkor aki kiváltja helyetted nem tud felmutatni receptet, így a TAJ számmal tudja bizonyítani, hogy te kérted meg váltsa ki a gyógyszered, és az ő személyi adatait viszik be a rendszerbe. Ha te váltod ki, akkor csak a személyit kell felmutatnod és megkapod a gyógyszert.
16/19 anonim válasza:
Ha felmutatod a saját TAJ kártyád, azzal még nem bizonyítottad, hogy valóban te vagy, arra van a személyi igazolvány.
17/19 A kérdező kommentje:
és ha papír vényt kérek az orvostól? akkor is elkérik?
2023. jan. 22. 09:45
18/19 anonim válasza:
15 miért kéne bármit is igazolnom, ha pl nem is saját névre van a gyógyszer, de biztos jobban tudjátok, bocs de kinek mi köze van hozzá h mit vásárol?! Benzinkúton sem kell igazolnam állandóan hogy loptam e az autót
19/19 anonim válasza:
Van gond a fejekben.. arra nem gondoltok, hogy mivel bemondhatom bárki TAJ-számát, el is “lophatom” más gyógyszereit? Most már rá példa, higgyétek el. A rendőrség le tudta nyomozni a személyi ig. szám alapján, hogy ki volt a kiváltó.
Egyébként mióta a felhős rendszer van, azóta jogszabály, hogy el kell kérnünk az igazolványt. Mindenkitől el kellene kérni, de én nem szoktam ezzel szórakozni pl, de ez lenne a hivatalos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!