Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A Xanaxhoz is kell már személy...

A Xanaxhoz is kell már személyi a patikában?

Figyelt kérdés

eddig csak a Rivotrilről tudtam, de most meg a Xanaxhoz is kértek.

másnál is így megy vagy csak itt voltak túlbuzgók?

2023. jan. 6. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Egy 13 évesnek kinézőtől pl biztos kérik. Vagy aki egyből 15 dobozzal kér.
2023. jan. 6. 20:10
 2/8 A kérdező kommentje:

30 évestől és 2 dobozzal?

de nem értem, most vagy jogszabáyi előírás vagy sem.

2023. jan. 7. 08:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Tőlem is elkérték a xanaxhoz. Nem értem minek.
2023. jan. 7. 18:56
 4/8 A kérdező kommentje:
én arra voltam kíváncsi, hogy ez is olyan szabály, mint a Rivotrilnál, vagy csak a patikus buzgósága ..
2023. jan. 8. 05:25
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem a patikus buzgósága, akármikor akárkitől elkérheti. Lehet változott a jogszabály is.
2023. jan. 11. 06:15
 6/8 A kérdező kommentje:

én nem találok semmilyen erre vonatkozó szabályt. csakis a clonazepamra, azaza a Rivotrilra:

[link]

A clonazepam hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadására nézve a 43/2005. EüM r. úgy rendelkezik, hogy a kiadott szer átvételét a gyógyszer átvevője a vényen aláírásával és a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány számának feltüntetésével igazolja ( ld. 43/2005. EüM r. 1.§ gc) pont). Ez a különleges szabály kifejezetten a vényes kiadásra vonatkozik, a megrendelőlapra történő kiadásra vonatkozóan nem. Fontos megjegyezni, hogy ezen rendelet alkalmazásában a megrendelőlap kizárólag az intézeti gyógyszertárakban alkalmazható nyomtatvány ( ld. 43/2005. EüM r. 1.§ m) pont ) lehet, tehát nem a közforgalmú gyógyszertárban a 44/2004. ESZCSM r. 1.§ (1) b) pont szerinti, általánosan használt, orvosi rendelvénynek minősülő megrendelőlap.

A clonazepam tartalmú készítményt – mint pszichotróp anyagot - a 44/2004. ESZCSM r. 16.§ (3) a) pont kizárja az orvosnak, állatorvosnak és gyógyszerésznek vény nélkül kiadható vényköteles gyógyszerek köréből.

Összefoglalva: clonazepam hatóanyagot tartalmazó, tabletta formájú készítményt közforgalmú gyógyszertárban kizárólag vényre lehet kiadni a gyógyszer átvevője aláírásával és az átvevő személyazonosságának igazolására alkalmas hatósági igazolvány számának feltüntetésével.

2023. jan. 11. 08:42
 7/8 anonim válasza:
Mostanában szerettem volna a Xanaxot kiváltani(nyelv alá helyezendő változata) de mindegyik gyószertárban azt mondták, hogy már sehol nem forgalmazzák a Xanax -ot, betiltották vagy ilyesmi. Más is járt már így?
2023. jan. 20. 00:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Dehogy tiltották be. Előző évben azért volt hiànycikk mert megvette a Upjohn a Pfizer-től.
2023. jan. 20. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!