A Xanaxhoz is kell már személyi a patikában?
eddig csak a Rivotrilről tudtam, de most meg a Xanaxhoz is kértek.
másnál is így megy vagy csak itt voltak túlbuzgók?
30 évestől és 2 dobozzal?
de nem értem, most vagy jogszabáyi előírás vagy sem.
én nem találok semmilyen erre vonatkozó szabályt. csakis a clonazepamra, azaza a Rivotrilra:
A clonazepam hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadására nézve a 43/2005. EüM r. úgy rendelkezik, hogy a kiadott szer átvételét a gyógyszer átvevője a vényen aláírásával és a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány számának feltüntetésével igazolja ( ld. 43/2005. EüM r. 1.§ gc) pont). Ez a különleges szabály kifejezetten a vényes kiadásra vonatkozik, a megrendelőlapra történő kiadásra vonatkozóan nem. Fontos megjegyezni, hogy ezen rendelet alkalmazásában a megrendelőlap kizárólag az intézeti gyógyszertárakban alkalmazható nyomtatvány ( ld. 43/2005. EüM r. 1.§ m) pont ) lehet, tehát nem a közforgalmú gyógyszertárban a 44/2004. ESZCSM r. 1.§ (1) b) pont szerinti, általánosan használt, orvosi rendelvénynek minősülő megrendelőlap.
A clonazepam tartalmú készítményt – mint pszichotróp anyagot - a 44/2004. ESZCSM r. 16.§ (3) a) pont kizárja az orvosnak, állatorvosnak és gyógyszerésznek vény nélkül kiadható vényköteles gyógyszerek köréből.
Összefoglalva: clonazepam hatóanyagot tartalmazó, tabletta formájú készítményt közforgalmú gyógyszertárban kizárólag vényre lehet kiadni a gyógyszer átvevője aláírásával és az átvevő személyazonosságának igazolására alkalmas hatósági igazolvány számának feltüntetésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!