Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Oltassam be magam? Van még...

Oltassam be magam? Van még értelme?

Figyelt kérdés

Bevallom nagyon félek az oltástól, asztmás vagyok és magas vérnyomásos, de már egyszerűen nem bírom a bezártságot és azt, hogy semmit nem tudok csinálni anélkül, hogy félnék a vírustól. Egy rokonom nem olyan régen halt bele a vírusba, ő is vérnyomasos beteg volt, mint én, emiatt is nagyon félek, hogy elkapom. Maszkot hordok mai napig, fertőtlenítek, eddig sikerült elkerülnöm a megfertőződést, de nem bírom, hogy alig tudok valakikkel találkozni.

A vakcinát eddig amiatt nem vettem be, mert rengeteg mellékhatásról hallottam, egy ismerősöm egészséges huszonéves lány miután megkapta a második vakcinát lebénult, kórházban van azóta is, orvosok által igazoltan a vakcina mellékhatása miatt bénült le. Egy rokonom pedig agyvérzést kapott, majdnem belehalt, mert a helyi kórházban nem akarták kezelni, két napra rá, hogy megkapta a vakcinát az után lett agyvérzése és mikor mondták, hogy valószínűleg a vakcina miatt, szinte meg se vizsgálták a városomban, egy másik városba vitték végül, majdnem belehalt, ott is igazolták az ottani orvosok, hogy a vakcina mellékhatása volt. Édesapám szintén vérnyomásos, mióta megkapta a pfizert azóta ingadozik a vérnyomása már egy éve, nem tudják sehogy sem beállítani neki. Szóval... eléggé félek az oltástól.

Ti bevennétek ilyen helyzetben, vagy szerintetek érdemes bevenni?

Nem vagyok oltásellenes, soha nem is voltam, csak ennek annyi mellékhatásáról hallani, hogy félek tőle és ott van a tény is, hogy alig volt tesztelve.

2023. jan. 2. 14:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Csak egy mellékhatás lesz de a többi már feleseleges is lenne mert nem lesz gondod rá
2023. jan. 4. 21:57
 12/16 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Kérdező!

Ne hallgass a rosszindulatú és kötekedő hozzászólókra.

Teljesen normális,hogy félsz a vírustól is és az oltástól is. Már miért ne félnél?

Érdekes, amíg "fentről" riogattak bennünket és nagy port kavart a vírushelyzet, addig mindenki ahhoz igazodott. Most, hogy a kormány már nem foglalkozik vele, sőt..., most már nem sikk tartózkodni a vírustól. Most ezt vették be nagyon sokan.

Hordd csak a maszkot, nem szégyen. Az a szégyen, ha valaki mindig megy a fősodorral, nem törődve a következményekkel.

Menj ki sétálni maszkban, úgy nem kapod el a vírust. De azért kerüld az embereket, mert most háromféle vírus is van.

Oltás? Nem tudom.... Négy ismerősöm van, akik négy Phizer után megkapták a vírust. Kettő majdnem belehalt. És nem idősek, 40 körüliek, krónikus betegség nélkül.

Jobb félni mint megijedni.

Én sem találkozom senkivel közvetlenül, mégis megvagyok. Internet, telefon, úgy is lehet beszélgetni.

Sétálok és kerékpározom. Háromszor be vagyok oltva, a negyediket már nem javasolták.

Inkább nélkülözöm az emberek társaságát, de nem akarok lélegeztetőgépen meghalni.

Főleg nem a mások könnyelműsége miatt, mert simán beleköhögnek az ember képébe boltban és más helyeken.

Nem vagyunk egyformák, persze, te döntöd el, mi a fontosabb neked. Én nagyon jól bírom ezt a helyzetet. Akinek meg nem tetszik, az tehet egy szívességet. Már bocs a kifejezésért.

2023. jan. 11. 14:03
 13/16 anonim ***** válasza:
33%

6-os: szerinted a vírustól való félelemnek is megvan a "kihordási ideje"? Előírod, hogy mondjuk fél évig lehet tőle félni, aztán ha tovább tart a járvány és még mindig félünk tőle, akkor pszichológushoz kell menni?

Vagy szerinted csak egy dologtól (vírus) lehet félni, kettőtől már nem szabad (vírus+oltás)? Megállapítod az engedélyezett félési adagot?

Osztod itt az észt.

Tényleg komoly baj van az emberek mentalitásával.

2023. jan. 11. 14:09
 14/16 anonim ***** válasza:
50%

"Osztod itt az észt"

Miért? Te most nem ugyanezt csinálod?

2023. jan. 12. 00:05
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

Nem! Én nem írok kioktató és lealázó hangnemben.

Csak a véleményemet közlöm.

Te vagy a rosszindulatú.

2023. jan. 12. 05:37
 16/16 anonim ***** válasza:
50%
#15 Kérlek, emeld ki azt a részt amely rosszindulatot véltél felfedezni. Ugyanis én mindent a legjobb indulattal írtam :)
2023. jan. 13. 01:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!