Ha a labor beutalómon szerepel cukorterheléses vizsgálat, kérhetem a labort, hogy azt ne végezzék el?
Figyelt kérdés
Pár hete a háziorvosomtól kértem egy általános labor beutalót, és cukorterhelés is szerepel rajta, de végül azt a vizsgálatot nem kell elvégeztetnem, azonban nem kértem új papírt. A laboratóriumnak jelezhetem, amikor bejelentkezek, hogy a cukorterhelést hagyjuk ki, vagy új beutaló kéne az egészhez?2022. dec. 27. 20:31
1/12 anonim válasza:
Általános beutalón nincs terheléses vizsgálat, háziorvos nem is kérheti.
2/12 anonim válasza:
Azon nincs terheléses vizsgálat, maximum ehomi cukrot néznek.
A terheléses vizsgálat teljesen külön van, olyankor semmi mást nem néznek.
3/12 A kérdező kommentje:
pedig itt van előttem a háziorvosom által kiállított beutaló: terheléses vércukor, éhgyomri vércukor
2022. dec. 27. 20:46
5/12 anonim válasza:
Akkor az nem egy laborkérő beutaló.
Természetesen nézik az éhomit mielőtt nekiállnak, hogy terhelhető vagy-e.
Viszont akkor más nincs a beutalón.
6/12 A kérdező kommentje:
de laborkérő beutaló, mert ezeken felül vagy 40 másik vizsgálat is szerepel a papíron, de azt mondom, hogy terheléses vércukrot is ráírta. ha nem kérheti, akkor hogy tudta ráírni?
2022. dec. 27. 20:49
7/12 anonim válasza:
6-os Lehet van szakorvosi végzettsége.
Miért gondolod, hogy nincs szükséged vizsgálatra?
8/12 anonim válasza:
Hogyne kérhetne már a háziorvos sima OGTT-t? És miért ne írhatná más laboreokkal egybe? Ilyen marhaságokat minek írtok be amúgy?
Kérdező: nem kell új beutaló. Ha nem iszod meg a löttyöt és nem mész vissza, akkor amúgy sem tudják levenni, és ráírják a leletre, hogy nem történt.
De miért ne lenne rá szükséged?
9/12 anonim válasza:
Ha rajta van, akkor végeztesd el.
10/12 Ypszilon1980 válasza:
Természetesen a saját felelősségedre akármilyen vizsgálatot vissza lehet utasítani. Amikor odamész, akkor elmondod, hogy bár így kérték, de ezt te mégsem akarod és ennyi, nem fognak odakötözni. Háziorvos akkor adhat ilyenre beutalót, ha belgyógyász, endokrinológus, esetleg meddőségi végzettsége is van, én így tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!