Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A csak magánellátásban dolgozó...

A csak magánellátásban dolgozó orvosok visszakényszerítése helyett inkább nem azt kellene megoldani, hogy H-P 8-16 között állami orvos ne végezhessen magánellátást?

Figyelt kérdés

Ahogy a háziorvosok óraszámát is meg kell emelni, a heti 40 órát soknak tartom, de a jelenlegi 8-10-12 óra túlságosan kevés, azt is meg kellene oldani, hogy ne azért legyen tolongás a szakrendelésen mondjuk hétfőn és szerdán 9-11 és 9-12 között, mert az orvos kedden, csütörtökön, és pénteken magánban nyomja napi 4-6 órában délelőtt és délután. Csinálják este, vagy lépjenek ki az államiból.

A visszakényszerítés szerintem tévút. Szerinted?

2022. dec. 18. 12:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10.

Sőt, szerintem vasút és áram is csak du. 4-ig legyen, mert ők is emberek.

2022. dec. 20. 23:55
 12/18 anonim ***** válasza:

9.

"leltározik, gyógyszert rendel, dokumentál"

Na ezeket, pont nem az orvosnak kéne végeznie.

Engem nem érdekel, hogy mit csinál még, de a nagy büdös helyzet az, hogy ettől függetlenül SOHA nem kezdik el a rendelést időben, a betegeket azonos időpontokra hívják be, a telefont nem vették fel akkor sem, amikor nem volt a rendelőben rendelés, hanem távizé volt és még sorolhatnám.

Továbbá valahogy a kórházban is mindig csak olyan papucsban slattyogást látok tőlük kényelmesen, soha semmi sietést, hogy egy kicsit gyorsabban fogyjon minden. Majd várnak, nem igaz?

2022. dec. 21. 00:00
 13/18 anonim ***** válasza:

Az a nagy büdös helyzet, hogy sehol a világon nem úgy van, ahogy te azt elképzeled és soha sem lesz így .

Szóval vagy elfogadod vagy így jártál.

Amúgy mi a munkád, hogy habzó szájjal szidod az orvosokat? Proli vagy vagy mi? Azoknak ilyen a mentalitása . Tanulj orvosnak , végezd az ő munkájukat, utána legyen ilyen stílus velük szemben .

2022. dec. 21. 02:31
 14/18 anonim ***** válasza:

13.

"Proli vagy?"

Nagyobbat nem is tévedhetnél. Mérnök, aki igényes a munkájára, gyűlöli a szervezetlenséget, az ostobaságot, a késést.

2022. dec. 21. 14:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Na, akkor remélem minden nap reggel 3:30-7:30 között vagy este 18:00-22:00 között is dolgozol az irodádban/ elérhető vagy az ügyfeleknek/ karácsonykor és szilveszterkor is a munka az első .
2022. dec. 21. 15:07
 16/18 anonim ***** válasza:

Akinek olyan marha nagy szája van, az igazán kipróbálhatná az egészségügyet.

"Engem nem érdekel, hogy mit csinál még, de a nagy büdös helyzet az, hogy ettől függetlenül SOHA nem kezdik el a rendelést időben, a betegeket azonos időpontokra hívják be, a telefont nem vették fel akkor sem, amikor nem volt a rendelőben rendelés, hanem távizé volt és még sorolhatnám.

Továbbá valahogy a kórházban is mindig csak olyan papucsban slattyogást látok tőlük kényelmesen, soha semmi sietést, hogy egy kicsit gyorsabban fogyjon minden. Majd várnak, nem igaz?"

1. Ha nem kezdi el időben a rendelést, annak nem az lehet ám az egyetlen oka, hogy még reggel rejszol egyet, vagy a nővérkével issza a kávét, hanem mondjuk dolga van. Tudom, meglepő és elképzelhetetlen...

2. Az időpontokat továbbra sem az orvos adja, ezt felesleges rájuk kenni. Esetleg az adminisztrációt kellene megkérdezni, hogy miért is 6 embernek van ugyanarra az időpontra előjegyzése.

3. Az embereknek az is probléma, ha a szakrendels nem elérhető telefonon, de az is, mikor betegenként 3 alkalommal kell felvenni a kibek.rt telefont, mert állandóan csörög.

Az mennyire tetszene, ha a doki állandóan felkapkodná, miközben az ultrahangodat csinálja pl? Vagy épp elmondanád a panaszod?

És nem, hiába veszi fel az asszisztensnő, mert "orvossal szeretnék beszélni", meg egyébként neki is lenne más dolga (pl. leírni a leletet, mikor az orvos diktálja).

És érdekes, nekem valahogy sosem sikerül "slattyognom" a folyosón, ahogy a kollégáknak sem, mert általában egyszerre kellene 3 helyen lenni, és az első hugyozásra is jellemzően du. 2-kor kerül sor.

Nyugodtan ki lehet tanulni, ki lehet próbálni, őgy is nagy a pofa, hogy most már milyen marha jól keresünk. Tessék, csináld jobban!

2022. dec. 21. 16:49
 17/18 anonim ***** válasza:

16.

1 - Kit érdekel? Mindig más dolguk van? Ismerek olyat, aki rendszeresen több órás(!) késéssel érkezik eleve, mindig. Biztos dúga vót.

2 - Kérdezzétek meg ti, ti vagytok ott velük, nem igaz, hogy nem tudtok róla.

3 - Olvasd már el mit írtam! Amikor nem volt rendelés. Covid alatt. Ott kellett volna lenniük és felvenniük. Miért nem tették?

2022. dec. 21. 18:32
 18/18 anonim ***** válasza:

1-“ Kit érdekel?” Mondjuk ha a te életedért vagy egy szeretted életéért küzdenek , akkor is ez lenne a megnyilvánulásod?

Komolyan , neked ilyen alacsony az EQ szinted?

Fentebb már le lett írva ötven dolog, amit még rendelésen kívül csinál egy orvos napi szinten.

2022. dec. 21. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!