Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Milyen vértisztító módszerek...

Milyen vértisztító módszerek léteznek a dialízisen kívül? Elfelejtettem a kifejezést.

Figyelt kérdés
Több orvosi előadásban is hallottam már, ha ismét hallanáma kifejezést, lehet, hogy azonosítani tudnám, mit keresek. Egyszerűen kiment a fejemből, és laikus vagyok, nem egészségügyis.

2022. dec. 16. 19:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Miért, előző? :) A középkorban is be0ltotta magát dr Falus Ferenc, volt tisztifőorvos?

[link]

Voodoo, voodo, voodoo. (A voodoo kevésbé problémás, az a gyanúm, bár nem alkalmazok vudút...)

2022. dec. 16. 21:10
 12/14 A kérdező kommentje:
#3-asnak volt igaza! Köszönöm! Csak nem ugrott be először számomra, hogy ő mondta ki a szót, amit kerestem. Plazmaferezis, valóban. Azóta megint belefutottam egy előadásba, ahol elhangzott.
2022. dec. 21. 03:21
 13/14 anonim ***** válasza:

Miért lett lepontozva 1-es 6-ot?

Tökjókat irtak.

Hiszen nem te mondtad, hogy "széleskörűen" akarsz tájékozódni? :D

Akkor ez annak is része.

2022. dec. 27. 18:22
 14/14 A kérdező kommentje:

Jókat írtak, csak nem a kérdésre válaszoltak. A kérdésem arról szól, hogy KIFEJEZÉST, orvosi KIFEJEZÉST keresek, ami kiment a fejemből. Szeretném, ha eszembe jutna (amit valaki szerencsére eszembe is juttatott aztán.)

A fokhagyma nem orvosi kifejezés, már bocsánat... Bár megjegyeztem, hogy én is értékelem a fokhagymák jótékony hatását.

Csak hát a kérdés nem erre vonatkozott.

Ez kb olyan, mint ha kiírnál egy kérdést, hogy "huh, srácok, mi is annak a filmek a címe?? Kiment a fejemből pedig tök jó..."

Erre beírná valaki, hogy a mentőorvos életeket ment, a Géza haverom is mentőorvos. Ami igaznak igaz. Csak nem ez a kérdés a fiktív példában, hiszen nem arra válaszolt, nem filmcím megtalálásában segédkezik, aki ír bár egy igazságot, csak hát nem a kontextusnak megfelelő a válasza.

Nem filmcím megtalálásában segít, aki reagálna a kérésre, hogy "Egyébként a mentőorvosok életeket mentenek, mint a Géza nevű haverom is."

Nos, ezért pontozták le sokan az egyes és hatos válaszokat. Vili? :)

2022. dec. 28. 01:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!