Kinek voltak hasonló tünetei ?
Elkezdtem használni a CPAP maszkot.
Már napok óta óriási orrnyálkahártya gyulladást okoz .( nátha).
Azt hiszem ,ez már allergia.
valakinek megszűnt ?
Ilyen gondot nem okozott és a maszk alapanyaga maximálisan bőrbarát, úgyhogy szerintem, az arcbőrdel érintkező felületen jelentkezne viszketés, kipirosodás, allergiás tünetek.
Csak tippjeim vannak.
A készülék a lakásban lévő levegőt közvetíti a tüdődbe, de mivel nagyobb a nyomás, gyorsabban teszi meg ugyanazt az utat, talán nincs elég ideje az idő alatt annyira felmelegedni, hogy "ne fázz meg"? Milyen hőmérsékletű helyen alszol?
Nem lehet, hogy a maszk használatának kezdetével egyidőben valami igazi megfázás, kisebb fertőző betegség talált meg?
Valamelyik alváslaborral nem tudod felvenni a kapcsolatot? Felhívni vagy felkeresni őket a panaszoddal, hogy megtudd, a te eseted "normális" és csak 1-2-3 hétig tart, míg hozzászokik a légút, vagy valóban valami olyasmit is okozhat, ami ritka, de nem lehetetlen? Ha van valami új híred, tapasztalatod, a problémád oka kiderül, kérlek,írd meg itt! köszi.
Minimum 20 fok van a szobában.
Előtte viszont voltak megfázásaim,így csak az év nagy részében fejpánttal közlekedem.
Amig a nyár be nem jön.
Szeles időben fejpánt,ez mindent megold.
A CPAP tkp. huzatot okoz, ez okozza a megfázási tüneteket.
Most úgy vok mint Luther Martin.
Itt állok ,mást nem tehetek.
Amit tudni kell, ha nem mondták el. Megfázás esetén a CPAP-t nem szabad használni.
Orrnyálkahártya gyulladást azért okoz, mert kiszárítja a nyálkahártyát, ezért szoktak mellé venni párásítót. Csak példa: [link]
Nem tudom melyik tipusú készüléked van, mert kizárólag ahhoz kompatibilis párásítót lehet venni. Keresd meg azt akitől vásároltad, és ő tud tanácsot adni, hogy melyik párásító kompatibilis a Te készülékeddel.
Tapasztalatból írom, mert egy családtagom használ CPAP készüléket és neki is kiszárította az orrnyálkahártyát, amíg nem vett hozzá párásítót. Nem olcsó ma már, de ez a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!