Egy frissen végzett orvos (rezidens) minden féle gyógyszereket felírhat? Hogy van ez?
Egy barátom par honapja diplomázott le, tehát már orvos, van pecsétje, ott a neve előtt a dr.
Kértem tőle hogy írjon fel nekem egy gyógyszert, de azt mondta hogy ő nem tud csak így.
Ez igaz? Miért nem tud felírni egy orvos gyógyszert?
Kinek írhat és kinek nem? Hogy van ez?
Előre is köszönöm a válaszokat.
8: mit akarnál felíratni???
Mi az, amit a háziorvosod, vagy más szakorvos nem ír fel neked? EGyáltalán honnan tudod, hogy mi való a te vélt vagy valós betegségedre???
Bocsi, de ha ott van a neve előtt hogy dr. Illetve doktorrá avatták akkor szerintem orvos.
De egyebeként nagyjából értem, tehát rokonoknak lehet baratoknak nem
Csak orvosdoktor van? Biológus, építész, jogász stb. nincs?
Sok orvos barátom van. Egy egész jó kis kórházat lehetne belőlük összehozni. Láttam névjegyüket is. Ha nincs rajta, hogy dr., bemutatkozásnál sem mondja, akkor nem orvos. Tiszta sor.
Hát én egyik se vagyok, sima mezei emberként viszont nekem az igaz dr. az orvos.
Soha nem hallottam még sem élőben sem filmben hogy egy ügyvédet vagy biológust vagy akárkit doktor úrnak vagy doktornőnek szólítottak volna pl.
A jogot nem mezei emberek alkotják, nem mezei szempontok alapján.
A doktor egy tudományos fokozat, nem csak orvos lehet.
Persze
Belátom, én ebben nem vagyok kompetens, de az a véleményem hogy a dr. -nek azt kelleme jelenteni hogy ha rosszul van valaki a repülőn akkor megnézzük az utas listát és ha látsz rajta egy dr.-t akkor neki szólni hogy baj van, a jogasz nem fog megmenteni.
Tehát funkciója van.
Nem is értem miert nincs valami külön jelöles akkor arra hogy orvos doktor valaki vagy pl jogász doktor
Értem mindkettő nagyon okos és bölcs és a felső resze a társadalomnak, de nekem pl mégse egy kutya azért :D
Egyebkent azt hiszem az usa-ban valahogy úgy van hogy MD az orvos és a tobbi “doktor” máshogy van jelölve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!