Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Körzeti fogorvos miért kér...

Körzeti fogorvos miért kér pénzt fogtömésre?

Figyelt kérdés
Múltkor tömte a metsző fogam arra nem kért pénzt, viszont mondta hogy a következő alkalommal ugye 2 fogam tömi és, hogy akkor 20ezret fogok fizetni, foganként 10-10. Elvileg azért, mert 2 fajta tömés van náluk, van az ami “szar” és pár hónapon belül kiesik az elmondásuk szerint az az ingyenes, a fizetős pedig a tartós tömés ami a jobb minőségű. Kicsit számomra ez meglepő, főleg hogy meg sem kérdik melyiket szeretném, mert ha tudtam volna ezt a metszőfogamba pláne a jobb minőségűt kérem.

2022. nov. 6. 10:51
 1/3 anonim ***** válasza:
70%

Inkább akkor menj el egy magánba nálunk 6000 a magánba egy fog.

Ez parasztság.

Lehet zsebreteszi

Ilyen nincs

Nálunk a jobb fajta kerül bele autómatikusan mégis ingyenes

2022. nov. 6. 11:01
 2/3 anonim ***** válasza:
50%
Az van hogy ez a fogorvos le akar húzni pénzzel. Ha van tb-d akkor a húzás, tömés, gyökér kezelés ingyenes. A helyedben felvenném telefonnal és bejelenteném mert csak a fogpótlás fizetős mert egy koronát,hidat fogtechnikus csinál meg azt neki fizeted. Esetleg ha fogpótlást csináltatsz akkor megkérdezed a fogorvosod hogy mennyit kér hogy felragasztja... De ilyet még nem hallottam hogy jobb minőségű tömés ért fizetni kéne. Amúgy manapság úgy tudom fehér tömés van amit alkalmaznak. Nagyon fura ez nekem, biztos hogy pénzt akar lehúzni rólad.
2022. nov. 6. 11:02
 3/3 anonim ***** válasza:
49%

#1: 6000-ért még a covid előtt sem csináltak meg egy tömést. 2019-ben is legalább 10-15 ezer volt, ma pedig 20 ezer a minimum.

Kérdező: ezt érdemes elolvasni a témában: [link] (34.oldal fogászati téma)

Vagyis az állam továbbra sem fizet többet a fogorvosoknak a tömésért, annak ellenére hogy a tömőanyagok ára egyre jobban elszáll és már a beszerzésükkel gond lehet. Egy körzetes fogorvosnak ezt valahogy kompenzálnia kell.

Metszőfog esetén egyébként messze nem fogy annyi tömőanyag, mint egy hátsó fognál - pontosabban össze se lehet hasonlítani. Amíg egy hátsóba 3-4 kapszula is kifogyhat, addig ugyan ebből a kapszulából a fele se fogy egy frontfog tömésénél. Vagyis az esztétikát igénylő területre nyugaodtan el tudja számolni a drágább anyagot a körzeti fogorvos.

2022. nov. 6. 12:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!