Mindenkinek ennyire nehéz időpontot szerezni kontrollvizsgálatra?
Igen, tudom rossz az egészségügy, hónapokat kell várni, de nekem még azzal is szenvedni kell, hogy egyáltalán időpontot adjanak. Például születési rendellenesség miatt kardiológiai gondozott vagyok.
A gyermekklinikán ha nem is azonnalra, de mindig tudtak első telefonásra időpontot adni, ha kardiológiai panaszom volt, akkor időpont nélkül beengedtek, felvettek, mint gondozott.
Két éve kerültem át a felnőttklinikára, ott azért is meg kell küzdeni, hogy időpontot adjanak. Amikor először kértem időpontot felhívtam őket, elmondtam hogy miért telefonálok, közölték, hogy majd ekkor, meg akkor hívjam vissza őket, majd akkor tudnak időpontot adni. Másodjára telefonáltam, akkor az orvos szabadságon volt, majd hívjam vissza őket, ha rendel. Harmadjára hívtam őket, akkor adtak három hónap múlva időpontot, majd két hónap múlva felhívtak, hogy mégsem jó, csak további 2 hónappal később tudják a következő időpontot kiadni.
Végre bejutottam, megvolt a kontrollvizsgálat, az orvos azt mondta, hogyha kardiológiai panaszom van, akkor egyből a kardiológiára menjek, ne a háziorvoshoz, mert én gondozott vagyok. Volt is panaszom, felhívtam a kardiológiát, elmondtam hogy mit akarok, de a diszpécser kijelentette, hogy erre nem tudnak időpontot adni, vagy a háziorvoshoz vagy a sürgősségire menjek, a kardiológiára nem lehet csak úgy bejárkálni. A háziorvos kezelt, de mondta hogy menjek rendesen kontrollra és ott mondjam el, hogy mi volt.
Fél évvel ezelőtt lett volna aktuális, az orvos azt mondta hogy 1,5, legfeljebb 2 év múlva menjek kontrollra, most fog hamarosan letelni a 2 év. Fél évvel ezelőtt többször is telefonáltam, de mindig azt kaptam, hogy 2 év van a papírra írva, előbb csak indokolt esetben mehetek be, mert oda nem lehet csak úgy bejárkálni, majd hívjam vissza őket ősszel. Ősszel visszahívtam őket, de tavaly már nem tudtak időpontot adni, idei naptáruk meg még nem volt, hívjam vissza őket januárban. Januárban telefonáltam, eleve mogorva volt a diszpécser hangja, közölte, hogy januárban nem tudnak az időpontokkal foglalkozni, hívjam vissza őket február elején. A napokban telefonáltam, a diszpécser azt mondta, hogy csak úgy nem mehetek be az orvoshoz, előtte beszélni kell vele. Mondtam neki, hogy voltam már nála vizsgálaton, ő mondta hogy menjek vissza kontrollra, akkor a diszpécser kijelentette, hogy most nem tudnak időpontot adni, majd telefonáljak 2 hét múlva.
Máshol is így van, ilyet megtehetnek?
Érsebészetre járok. Minden vizsgálat végén az orvos kikeres egy időpontot a 3-ik hónapra és rá is írja az ambuláns lapomra.
Tegnap voltam és 1 évre vár vissza. Kikeresett egy megfelelő dátumot és az is rajta van a papíromon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!