Bízzon az ember ilyen esetben a háziorvosban?
Sziasztok!
2 hónappal ezelőtt megfáztam, bedagadt az egyik nyirokcsomóm, egyáltalán nem fájt. A megfázás elmúlt, a csomó maradt, 1 hétre rá elmentem az orvoshoz. Elküldött vér+vizelet vizsgálatra+megtapogatta a csomót. Kész lettek a vizsgálati eredmények. Eppstein barr virus negatív lett, vizelet negatív mindenben, vérkép jó.
2 hete megint belázasodtam, fájt a torkom, bedagadt ugyanaz a nyirokcsomó. Ismét elmúlt de a csomó megmaradt, és 2 napja kijött még 3 a nyakamon, és egy a lágyékomban tegnap. Nem fájnak. Nagyon beparáztam, elmentem ma reggel orvoshoz, kikérdezett, megtapogatta őket, azt mondta szerinte nincs semmi bajom, valami vírus van a szervezetemben esetleg valami gyulladás, megint elküldött teljes vérképre+vizeletre. Azt mondta hogy ha valami vérképzőszervi betegségem lenne (limfóma pl.) az látszódna a vérképből+nagyobb lenne a nyirokcsomóm. Szerintetek bízzak ebben, vagy kérjek más vizsgálatot? Annyit olvastam a vérképzőszervi bajokról... a net csak beszaratásra jó? Az orvosom elég jól diagnosztizál, elismert háziorvos és akupunktőr. De én mégis kicsit félek, ha megint normális lesz a vérkép... valakinek van tapasztalata ilyesmiben? Szívesen olvasnám. (tudom kicsit hipochonder vagyok, de mentségemre szóljon, nem megyek minden kis szarral dokihoz, utoljára 6 éve paráztam be így, szóval nem gyakori)
ha gyulladás van a szervezetedben, valóban megduzzadnak a
nyirokcsomóid.
A vérképből elvben ki kellene derüljön, ha van valami a
háttérben, pl. egy rosszindulatú elváltozásnál jelentősen
megemelkedik a süllyedés (WE). Szóval a vérkép eléggé árulkodik az egészségi állapotodról.
Ha továbbra is fennáll nálad a probléma, akkor szerintem
azért nézesd meg magad még valakivel (több szem többet lát alapon).
Szerintem nem kell félni az ilyentől.
Ha beteg vagyok nekem is megduzzadnak a nyirokcsomóim és van olyan, hogy csak 1 hónap múlva múlnak el.
Volt már, hogy felfáztam nagyon, nagyon és folyásom is volt, akkor az ágyékhajlatomban volt megduzzadva. Amikor tályog volt a mandulámon akkor a fülem mögött és az állkapcsomban voltak megduzzadva. De olyan is volt már, hogy a hónaljamban voltak amikor menstruációs problémákkal küzdöttem.
Mindig elmúltak, csak meg kell gyógyulni. :) Nem kell félni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!