Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A korházban az orvosok miért...

A korházban az orvosok miért nem figyelnek oda rendesen arra hogy mit mondanak a betegek?

Figyelt kérdés
Korházba kerültem és szoltam az orvosnak hogy félek a tütöl és ha meglátom rosszul lesszek ,összeesek. ezt figyelembe se vette és mikor jött megvizsgálni akkor még kihangsulyozva mondta hogy ad valami injekciot,aztán majd tesz be egy branült. én az injekcio szora rögtön lesápadtam erre mondta hogy áljak fel és menjek oda egy kicsit az ablakhoz ha rosszul vagyok hogy kapjak friss levegöt. feláltam majd megláttam a kezében az injekcios tüt és két lépés után összeestem.

2022. okt. 12. 16:50
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

19L

"Ha ehhez injekció kell, akkor azt beadja. Vegyél erőt magadon, mert a felnőtt viselkedés nem ez."

Én tudok viselkedni ,és nem kényeskedek. ezt tény hogy meglátom es összeesek.

nem aval van a baj hogy be adja hanem hogy nem empatikus es nem figyel oda ram ugy ahogy kene

2022. okt. 13. 00:47
 12/29 Ypszilon1980 ***** válasza:
54%
Már ott tartunk, hogy egy injekció miatt is problémáznak, jó hogy nem már mesefilmet kell vetíteni előtte. Egy kórház az ilyen, ennél csak kellemetlenebb dolgok fognak veled történni, nem egy kellemes hely, de egy felnőtt embernek annyi önuralom kell, hogy ezeket magában kezelje. Persze valami odafigyelés kell a személyzet részéről, de a mai ellátási körülményeket figyelembe véve kb. 5-10 évig ezeket inkább felejtsd el. Mikor már a 100-adik a te injekciód vagy vérvételed, akkor erre nincs kapacitás, te is így lennél vele fordított helyzetben.
2022. okt. 13. 06:20
 13/29 anonim ***** válasza:
75%
Ez nem önuralom kérdése, nem hiszti. Magam láttam embert a székről elájulni hasonló esetben. Ha rosszul esik, simán betörheti a fejét. Normális helyen sima vérvételnél is van rá lehetőség, hogy lefektessék, aki ájulásra hajlamos és meg is teszik. Nekem is ajánlgatták az sztk-ban, amikor kicsit sápadtabban mentem vérvételre, pedig nekem nincs különösebb bajom a tűvel. Arra van kapacitás, hogy párperces fektetés helyett utána kelljen egy kört tenni a traumatológián is?
2022. okt. 13. 07:11
 14/29 A kérdező kommentje:

12

Én nem problémáztam csak zavar hogy nem figyel az orvos kellően oda.

direkt azért szoltam hogy tudjon róla az orvos és vegye is vigyelembe.

de mivel ez nem történt meg ,meg volt a következménye is. ilyen esetben meg kell az oda figyelés a személyzet részéröl,de én semmi odafigyelést nem kapok se személyzet se orvos részéröl. és ez egy korházban nem kéne hogy elöforduljon hogy a beteg rosszul lessz és össze esik mert az orvos nem figyel oda rá ugy ahogy kéne. ha a 100 vagyok is akinek be kell adja azt az injekciot akkor is ha már jo előre szolok hogy mi a helyzet akkor azt figyelembe kéne venni.

13

igen ez igy van ez nem az önuralmon mulik és nem is hiszti.

igazad van még sima vérvételnél is van rá lehetöség erre pont egy korházban ne lenne.

mondjuk én le voltam fektetve mert fel voltam veve a korhazba a betegek koze erre az orvos meg ki hangsulyozza elottem azt amire direkt kerve volt hogy ne tegye, s mikor lesápadok akkor felálit hogy menjek az ablakhoz egy kicsit ha rosszul vagyok mert a frisslevegö majd segit ,erre nekiál elöttem elökésziteni az injekciot és hát persze rám se hederit mignem elötte esek össze. szerencse hogy nem vertem be a fejem valahova , mert elmondása szerint akkor jött a növérem és kifogott.

2022. okt. 13. 09:27
 15/29 Ypszilon1980 ***** válasza:
59%
Jó, amúgy vannak ott is tenyérbe mászó dolgozók.
2022. okt. 13. 09:42
 16/29 A kérdező kommentje:
hát igen és ez a baj hogy vannak és ez nem épp a legjobb.
2022. okt. 13. 10:07
 17/29 anonim ***** válasza:
72%
Hát csukd be a szemed, és akkor nem látod a tűt.
2022. okt. 13. 17:22
 18/29 anonim ***** válasza:
83%

hát ez nem hiszti és nem önuralom kérdése . én is hasonlo helyzetben vagyok,

én is mindig elájulok a tü láttán szóval nem vagy egyedül kérdezö. már velemis estt meg mindenféle ugyhogy tudom miböl áll.

2022. okt. 13. 17:45
 19/29 anonim ***** válasza:
79%

Milyen empatikus válaszok is születtek.

Nekem 2021. jan. elején adtak öt egymást követő napon infúziót (kórházban feküdtem). Az első nap még volt szúrható vénám a könyökhajlatomban, a többi napon nem. Tök óvatosan szúrtak meg (volt, hogy 3-4-5 alkalommal kellett egy-egy nap) a kézfejemen. Hát nem volt egy leányálom.

Én sem értem, hogy miért ne lehetne normálisan viselkedni.

Amikor kisműtéteken voltam, ott is nagyon-nagyon kedvesek voltak és nagyon óvatosan bántak velem. Mindkét alkalommal beszéltek hozzám, nyugtattak. A második alkalommal egy kezdő eü-i dolgozó szúrta be az altatót (vagy mit, nem altató, hanem bódító vagy mi) és elrontotta, akkor átvette a vezetője. Nem hagytak szenvedni. Ez a normális hozzáállás.

2022. okt. 13. 18:06
 20/29 A kérdező kommentje:

én normálisan viselkedek.

én is második napja vagyok korházban , és én is kaptam injekciot is meg infuziot es vért is vettek .

attol mert neked pozitiv élményed volt ,meg vannak ilyen bunko orvosok is

2022. okt. 13. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!