Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kapom abban az esetben is az...

Kapom abban az esetben is az ellátást?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy megváltozott munkaképességű lennék nagyothallás, illetve autizmus miatt.Az utóbbi kivizsgálására 4 hónappal későbbi időpontot kaptam, mint az előbbire.Az ellátásért mindkettőt le kell papírozni, vagy elég az egyik és onnantól is jogosult vagyok az ellátásra?

2022. okt. 8. 06:37
 1/1 anonim ***** válasza:

Az egyik elég. Ha mindkettő meg van, akkor halmozottan sérültnek számítasz. Az ellátás összegénél nem befolyásol semmit, de egyes szolgáltatásoknál (támogató szolgálat) érdekes lehet.

Nem tudom, hány éves vagy, de a nagyotthallás nem ezer százalék. 26 éves kor felett nem állapítanak meg rá fogyatékosságit, de van olyan ismerősöm, aki emelt összegű családi pótlékot kapott a hallása miatt, de az utolsó felülvizsgálatra varázsütésre meggyógyult, elvették tőle, a fogyatékosságit meg nem kapta meg, hiába volt 18, mert nem volt elég nagy a baj...

2022. okt. 8. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!