Jár-e nekem ebben az esetben adókedvezmény,illetve közgyógy ellátás?
Ki írja fel a gyógyszert? Van javaslatot hozzá? Normatív, vagy eü emelt?
Csak azért kérdezem, mert a háziorvos csak javaslat alapján írhat fel gyógyszert eü emeltre. Tehát ha háziorvos írja fel, akkor menj vissza a szakorvoshoz, írasd fel nála, illetve kérj javaslatot, úgy sokkal olcsóbb.
A gyerekre jár adókedvezmény, de azt csak akkor tudod igénybe venni, ha gyeden vagy, vagy a párod.
Bizonyos betegségekre is jár, de azt a diagnózis BNO kódja alapján tudod megnézni:
De itt is igaz, hogy érvényesíteni csak akkor tudod, ha van adóköteles jövedelmed.
Közgyógy alapból csak azért, mert beteg vagy, vagy gyesen vagy, nem jár. Viszont alacsony jövedelemnél az önkormányzatnál lehet kérni. Itt megtalálod, ki kaphat:
#4: Ezt nem igazán értem. A házipatika.com-on (ezt szoktam nézni, mivel naprakésznek láttam eddig) a 20 mg-oshoz azt írják (28 szemes): Tájékoztató fogyasztói ár: 18903 Ft
Az EÜ emelt az 10%, tehát 1890 Ft.
De melyik támogatott volt beikszelve? A normatív, vagy az eü emelt?
Eü emeltre nem szabadna ennyinek lennie.
A gyógyszertári blokkon is ez szerepelt?
Közben megtaláltam, nekem furcsa, hogy csak 70% támogatás jár rá. Nekem minden eü emelt gyógyszeremre csak 10%-ot kell fizetnem.
Akkor más nincs, ha olyan egy főre eső jövedelem, akkor az önkormányzatnál kell kérni közgyógyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!