Ha felmondási idő alatt megyek táppénzre az ki tolódik?
Sziasztok.
Tiszta pánik vagyok megint. Segítsetek kérlek.
Hála a cégnek szó szerint betegre dolgoztam magam. Annyira ki készítettek, hogy a pánik miatt létezni is alig bírok.
Éppen ezért fel mondtam. De a múlt héten már sírva jártam be. Ezen a héten meg be menni se tudok.
Pánik miatt is. Betegség miatt is táppénzre kényszerültem. Viszont a felmondási időmet töltöm le.
Most ha itthon kell maradnom, x napot az bele számit a felmondásba?
Illetve attól nem kell annyival többet le dolgoznom ugye?
Én táppénz alatt mondtam fel
És a felmondási időmet is táppénz alatt töltöttem :D
Semmi sem tolódott és nem kellett ledolgoznom semmit
"Ha előbb mondtál fel mint ahogy táppénzre mentél, akkor beleszámít a felmondási időbe."
Csak a törvény nem ismered hozzá.
A felmondás időt - ha elindult - semmi nem szakítja meg, nem tolja ki.
Dolgozói felmondás esetén teljesen mindegy, hogy mikor mondtál fel, a felmondás közlését követő napon elindul a felmondási idő. Ha ez vasárnapra esik, akkor vasárnap indul el, és a meghatározott idő elteltével letelik, mindegy, hogy mi történik alatta.
Tehát ha táppénzes időszak alatt közlöd a felmondásod a munkáltatóval, ugyanúgy elindul másnap a felmondási időd.
#5-nek igaza van
Vidzont annyi hátránya van ha táppénz alatt töltöd a felmondási időd, azt majd a másik munkáltatód látni fogja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!