Milyen vérnyomáscsökkentő kellene nekem, ha szorongás miatt magas a vérnyomásom?
Nagyon sokat szorongok, akár apróbb dolgokon is, viszont ahogy a stresszhormonok elöntik a szervezetem, a vérnyomásom is elindul felfelé. Ne mondja senki, hogy ez természetes, mert ilyen fokú szorongás egyáltalán nem az.
Fiatal vagyok, nyilván megjártam a kivizsgálások sorát. Nem vagyok érbeteg, nem vagyok szívbeteg stb. Esetleg számomra beválhatnak az imidazolinreceptor agonisták (rilmenidin/ moxonidin), melyek lefogják a szimpatikus tónust?
#7: szorongás esetén a pulzus is magas, szóval ha lejjebb vinné, nem lenne hátrány
#8-9: a xanaxszal hagyjatok békén
#10: gondolom, mivel a halálozást nem csökkenti idős érbetegeken, mivel nekik már nem is annyira aktív a szimpatikus idegrendszerük. Egy fiatalnál egészen más a helyzet, külön ajánlások kellenének, de ezzel nem nagyon foglalkoznak, mert ritka esetnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!